Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Weer staat het nieuwe album van Adele niet op Spotify

’25’ is de titel van het langverwachte en veelbesproken nieuwe album van Adele. Met ‘Hello’, de eerste single van dat album, scoort de Britse zangeres momenteel al een enorme hit. Helaas kunnen gebruikers van Spotify het nieuwe album niet luisteren en downloaden: Adele heeft alleen de single van het album geplaatst en weigert de resterende tracks van ’25’ via Spotify te verspreiden.

Adele's '25' staat niet op Spotify.

Adele’s ’25’ staat niet op Spotify.

Adele heeft in een verklaring tekst en uitleg gegeven over het ontbreken van haar album op Spotify. Volgens de zangeres heeft ze namelijk niets met streaming en koopt ze alle muziek die ze luistert op cd of via iTunes. Als ik geen gevoel heb bij streaming muziek dan ga ik mijn nieuwe album zeker niet verspreiden via online muziekdiensten, aldus Adele.

Toch lijkt de motivatie van Adele deels ook gebaseerd op de financiele voordelen die een release via iTunes en op fysieke geluidsdragers met zich meebrengt. Ter vergelijking in onderstaande tabel het prijsverschil tussen een losse track dia via iTunes wordt gekocht en dezelfde track als deze via Spotify wordt gestreamt.

iTunes Spotify
 $0.07  $0,0001128

Zoals je kunt zien is dat verschil enorm. Een losse track via iTunes levert simpelweg veel meer geld op en dat lijkt dan ook de belangrijkste reden voor Adele om haar nieuwe album niet via Spotify of Apple Music te verspreiden. En dit ondanks het feit dat veel fans van Adele gewoon betaalde abonnementen op streaming muziekdiensten hebben.

Adele is overigens niet de enige artiest die moeite heeft met het concept muziek streamen. Want ook Taylor Swift, Prince en Coldplay lieten al eerder weten niets te zien in het streamen van hun muziek naar fans en liefhebbers. En dat is natuurlijk ook gewoon een financieel verhaal: beter stream je andere leuke muziek via Spotify. Zodra Adele inziet dat minder mensen van haar muziek genieten door haar album niet te kopen zal ze vanzelf overstag gaan.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.