Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Illegaal downloaden wellicht toch strafbaar

Ondanks grote weerstand in de tweede kamer wil de regeringspartij VVD toch dat het illegaal downloaden van muziek en films verboden gaat worden. De staatssecretaris liet dat vanochtend weten in een toelichting van zijn plannen in de tweede kamer. Om een downloadverbod breed gedragen te krijgen wil hij wel aanpassingen doen om het verbod op illegaal downloaden aan te passen.

De grootste weerstand zit hem vooral in het feit dat door een downloadverbod individuele downloaders strafrechelijk vervolgd kunnen worden. Met die consequentie kan een meerderheid van de tweede kamer niet leven. Hoe me je als downloader weten dat je download illegaal is? De staatssecretaris reageerde door te zeggen dat je als downloader zelf moet snappen dat het downloaden van een film vijf dagen na de release van deze film illegaal is.

Verder ziet de staatssecretaris wel dat een steeds groter legaal aanbod van muziek en films wordt aangeboden op internet. Toch is deze ontwikkeling geen reden om het voorgestelde downloadverbod af te schaffen. Het blijft een kip/ei kwestie aldus de man. Zolang mensen gratis muziek en films kunnen downloaden is de drempel om een film via internet te kopen kleiner.

Waar het plan van de VVD precies uitgevoerd moet worden is ook niet duidelijk. De staatssecretaris laat weten niet het streven te hebben een internet politie op te richten die individuele downloaders aan moet gaan pakken. Wel heeft hij tot doel grootschalig illegaal downloaden aan te pakken door bijvoorbeeld websites uit de lucht te halen of grote warez groepen aan te pakken. In hoeverre een en ander in de praktijk uitgevoerd moet worden is niet duidelijk. Wellicht krijgt stichting Brein nog meer bevoegdheden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.