Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

680 miljoen dollar boete voor illegale liedjes op Grooveshark

Grooveshark

Grooveshark

Grooveshark lijkt het steeds lastiger te krijgen onder de druk die grote labels en bekende artiesten op het bedrijf leggen. Het bedrijf waar gebruikers gratis muziek kunnen downloaden en waar ook gratis streaming van populaire muziek mogelijk is heeft een boete van maximaal 680 miljoen tegen zich horen eisen.

Deze boete zou het bedrijf krijgen vanwege het illegaal aanbieden van 5000 tracks op de Grooveshark website en via de diverse Grooveshark apps voor mobiele gebruikers. De rechter heeft bedrijf per gedeelde track een maximale boete opgelegd van 150.00 dollar. De enige partij die Grooveshark nog van de enorme boete kan afhelpen is de jury: zij beslissen of en zo ja hoeveel boete Grooveshark moet betalen voor het illegaal aanbieden van muziek.

 

Illegaal muziek uploaden

De rechtszaak tegen het gratis aanbieden van muziek begon in 2014. Toen bleek dat een van de eigenaren van Grooveshark via een e-mail het verzoek naar medewerkers had gestuurd om muziek op de website te plaatsen waarover geen auteursrechten werden betaald. Op deze manier probeerde hij om meer mensen gratis muziek te laten downloaden via Grooveshark. Medewerkers van Grooveshark gaven gehoor aan dit verzoek en plaatsten muziek van Bob Marley, Jay-Z, Madonna en een aantal andere artiesten online.

Naast rechtszaken wordt Grooveshark ook op andere manieren aangepakt. Zo werkt de muziekdienst momenteel alleen nog via de webbrowser en via illegale applicaties voor mobiele telefoons. Zowel Apple als Google hebben de officiƫle applicaties om muziek te downloaden via Grooveshark uit hun app-stores verwijderd. Hierdoor is het niet mogelijk om gratis muziek te downloaden op smartphones en tablets met daarop iOS of Android.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.