Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Album Kim Dotcom verwijderd van Mega file-sharing website

Mega

Mega


Kim Dotcom is de Duitse oprichter van de download-website MegaUpload. Deze site werd twee jaar geleden offline gehaald omdat veel mensen hem gebruikten om illegaal en gratis muziek te downloaden. Ook voor het downloaden van andere media zoals films en tv-series werd MegaUpload veel gebruikt.

Kim Dotcom startte vrij snel nadat MegaUpload offline ging een nieuwe download website die onder de naam Mega werd geïntroduceerd. Ook op Mega is het mogelijk om muziek te uploaden en gratis te downloaden.

Een van de albums die via Mega gratis gedownload konden worden was het eigen album Good Times‘ van Kim Dotcom zelf. En ondanks de naam en artiest die aan het album verbonden zijn besloot een Amerikaanse copyright-organisatie om Mega te vragen het album offline te halen.

Album werd verwijderd

Uiteraard werd het verzoek door Mega gehonoreerd, in eerste instantie zelfs zonder vraagtekens. Maar toen duidelijk werd dat het een verzoek tot verwijdering van een legale muziek download (en notabene een album van de oprichter van de website) betrof kwam Mega in actie. Het album is inmiddels weer gratis te downloaden.

Toen bleek namelijk dat de copyright-organisatie veel vaker gratis muziek downloads (maar ook andere legale bestanden) liet verwijderen van Mega. En daarmee schiet het verwijderen van downloads zijn doel natuurlijk ver voorbij: alleen illegale gratis muziek downloads moeten offline gehaald worden. Over legaal aangeboden bestanden mag een copyright-organisatie niet klagen.

Ook andere download sites slachtoffer?

Of en hoe vaak andere download websites muziek downloads verwijderen die volledig legaal worden aangeboden is niet bekend. Wel lijkt het klakkeloos aanvragen van takedown-requests een steeds groter probleem te worden. Beter een verwijdering te veel dan een download meer, ook als het een legale download betreft.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.