Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Aldi start met Life Musik een nieuwe Spotify concurrent

Winkelketen Aldi gaat de concurrentie met Spotify, Deezer en Apple Music aan met haar eigen online muziekdienst Aldi Life Musik. Net zoals de prijzen in de Aldi supermarkt lager liggen dan die bij de conurrentie zal ook streaming muziek via Aldi goedkoper zijn dan bij andere aanbieders. Voor €7,99 kunnen gebruikers onbeperkt muziek streamen, een besparing van 2 euro vergeleken met Spotify Premium of Apple Music.

Om streaming muziek te kunnen verkopen onder haar eigen naam is Aldi een samenwerking aangegaan met Napster. De merknaam van het populaire downloadprogramma kwam enige jaren geleden in handen van een bedrijf dat een streaming muziekdienst is begonnen onder dezelfde naam. Aldi heeft de interface van Napster in een eigen jasje gestoken. Alle muziek die via Napster beluisterd kan worden zit ook in Aldi Life Musik.

Aldi Life Musik

Aldi Life Musik

Het aanbod van Napster, dat dus ook via de Aldi muziekdienst beluisterd kan worden, bedraagt momenteel 34 miljoen losse tracks. Verder zitten er meer dan 4000 radiostations in de muziekdienst en kunnen meer dan 10.000 luisterboeken gestreamd worden. Daarmee is Napster bijna net zo groot als Spotify en Apple Music. Aldi Life Musik moet qua aanbod alleen iTunes voor laten gaan. De kwaliteit van de streams is ook gelijk aan die van de concurrentie. Er kan gestreamd worden tot maximaal 320 kbps.

De benodigde applicatie om muziek te streamen beschikbaar voor zowel Android, iOS en Windows Phone. De app biedt niet alleen streaming muziek. Ook is het mogelijk om muziek te downloaden en is er een ingebouwde functie voor het herkennen van muziek. Herkende muziek kan via een druk op de knop gelijk geluisterd worden. Verder is er een website waar mensen via een browserscherm muziek kunnen luisteren.

Goedkoop streamen

Hoe het Aldi gelukt is om een contract te sluiten met Napster waarbij gebruikers een maandbedrag van €7,99 betalen is niet duidelijk. Artiesten en platenlabels gaan normaliter niet akkoord met maandbedragen lager dan 10 euro voor het onbeperkt streamen van muziek. Wellicht dat het ontbreken van een versie waarbij gebruikers gratis muziek kunnen streamen artiesten en labels over de streep heeft getrokken.

Alleen in Duitsland

Ben je enthousiast geworden voor deze nieuwe muziekdienst? Voorlopig zal Aldi Life Musik alleen in Duitsland worden aangeboden. Afhankelijk van het succes in het thuisland van Aldi lijkt een uitrol van deze nieuwe online muziekdienst ook in andere landen tot de mogelijkheden te gaan behoren.

bron: spiegel

 

1 reactie opAldi start met Life Musik een nieuwe Spotify concurrent

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.