Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

All Access van Google blijkt slecht beveiligd: mp3 downloaden mogelijk

Muziek downloaden via All Access

All Access

Het gratis downloaden (rippen) van muziek via de All Access muziekdienst van Google blijkt erg eenvoudig. Door een applicatie op je computer te installeren en op je smartphone vervolgens muziek te gaan streamen via je computer kun je de mp3 bestanden die je streamt eenvoudig downloaden.

In tegenstelling tot concurrent Spotify past Google geen DRM toe op de muziek die aangeboden wordt.

Om muziek te rippen van Google All Access is allereerst de iOS (Apple) of Android applicatie van ‘All Access’ nodig. Vervolgens moet deze verbinding maken met de Google servers via een computer waarop software is geinstalleerd die het verkeer tussen de All Access app en de Google servers kan onderscheppen. Daarvoor kan bijvoorbeeld het gratis te downloaden Wireshark gebruikt worden.

In de Wireshark applicatie kan vervolgens bekeken worden welke aanroepen de ‘All Access’ app allemaal doet. Uit deze aanroepen kunnen vervolgens gemakkelijk de mp3 bestanden gefilterd worden. Door deze mp3 bestanden op te slaan kunnen losse mp3-bestanden gedownload worden met daarin de liedjes die via ‘All Access’ beluisterd worden. Naast het liedje dat geluisterd wordt kan ook het mp3 bestand worden gedownload dat als volgende in de playlist staat.

De mp3 bestanden die via deze methode gedownload kunnen worden zijn van goede kwaliteit: ‘All Access’ streamt mp3 muziek in 320kbps. Om deze manier toe te passen heb is wel een ‘All Access’ abonnement nodig. Dat abonnement is de eerste maand gratis, daarna kost een abonnement op de streaming muziekdienst 10 euro per maand. Verder moeten zowel de streaming muziek app als de tussenliggende applicatie via hetzelfde ip-adres verbinding maken met de All Access servers.

Slecht beveiligd

De ontwikkelaar die deze download-mogelijkheid in de All Access applicatie ontdekte was de iOS (Apple) applicatie voor All Access aan het testen. Hij was niet specifiek op zoek naar een mogelijkheid om gratis mp3 te downloaden via de muziekdienst. Opvallend vond hij het wel: ‘je zou verwachten dat een internetbedrijf als Google minimaal een beveiligde verbinding zou gebruiken voor het streamen van muziek‘ aldus de ontwikkelaar.

Concurrent Spotify had enige tijd geleden een vergelijkbare fout. Via een Chrome extensie kon gemakkelijk gratis mp3 gedownload worden die via Spotify gestreamd werd. Toen dat bedrijf ontdekte dat dat mogelijk was werd deze mogelijkheid binnen 24 uur uitgeschakeld. Google heeft nog niet gereageerd op deze methode om mp3 te downloaden via All Access.

Muziek downloaden van Google All Access

Muziek downloaden van Google All Access

bron en afbeelding: tweakers.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.