Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Amerikaanse rechter: Usenet provider niet schuldig aan inbreuk copyright

Usenet providers onschuldig; faciliteerde geen  gratis muziek downloads.

Usenet providers onschuldig; profiteren niet van gratis muziek downloads.

Een Amerikaanse rechtbank heeft de populaire Usenet-provider Giganews onschuldig bevonden aan schendingen van het copyright op muziek, films en series. Door deze uitspraak kunnen zowel Usenet-providers als mensen die veel gratis muziek downloaden via Usenet opgelucht ademhalen. Een schuldig verklaring zou het namelijk veel makkelijker maken voor eigenaren van copyright om film, tv-serie en muziek downloads te laten verwijderen van Usenet.

De rechtszaak tegen Giganews werd drie jaar geleden aangespannen door een bedrijf in e-books en digitale tijdschriften. Naast Giganews claimde hetzelfde bedrijf ook schade geleden te hebben door Google, Rapidshare en Amazon. In alle gevallen werden de bedrijven beschuldigd van het faciliteren van illegale downloads. Vooral het niet reageren op DCMA-verzoeken (verzoeken tot verwijdering van illegale downloads) was een reden voor de rechtszaken die het bedrijf begon.

Niet gegrond: Giganews verwijderde wel illegale downloads

De rechter die onderzoek deed in de zaak vond geen bewijs van het niet reageren op DCMA verzoeken. De eiser in de rechtszaak werd daarentegen gewezen op het feit dat takedowns op een foutieve wijze werden aangevraagd. Het bedrijf stuurde slechts screenshots bij bepaalde zoektermen om illegale downloads te laten verwijderen. Bedrijven die in Amerika gratis muziek downloads van Usenet willen laten verwijderen moeten dat doen door specifieke berichten met een bericht ID aan te melden als illegaal.

Daarnaast liet de rechter in haar vonnis ook duidelijk blijken geen bewijs te hebben gevonden van het financieel profiteren van Giganews door het aanbieden van illegale downloads. Volgens de rechter zijn de mensen die (al dan niet gratis) downloaden en uploaden naar Usenet verantwoordelijk voor de inbreuk op het copyright bij muziek downloads. De provider is slechts een tussenliggende partij die mensen toegang geeft tot nieuwsgroepen: zij kan nooit verantwoordelijk zijn voor wat mensen downloaden en uploaden. Wil je zelf muziek downloaden van Usenet? Raadpleeg dan onze Spotnet handleiding.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.