Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Anderhalf miljoen Nederlanders streamen muziek met Spotify

Spotify is in Nederland verreweg de grootste aanbieder van streaming muziek. Maar liefst anderhalf miljoen mensen in ons land streamen muziek via het Zweedse Spotify. Volgens Spotify is de applicatie voor het streamen en downloaden van muziek geinstalleerd op ruim 15% van alle smartphones (zowel iOS als Android).

De cijfers waarmee Spotify de hoge penetratie van Spotify in Nederland claimt zijn overigens niet alleen afkomstig van het bedrijf zelf. Spotify heeft naast eigen streamingcijfers ook gegevens van marktonderzoeker GfK gebruikt om te komen tot haar conclusie.

In hoeverre Spotify nog groeit in Nederland maakte het bedrijf niet bekend. Wel liet men weten dat er nog steeds groei zit in de Nederlandse markt voor streaming muziek. Verder liet Spotify ook niets los over de verhouding tussen het aantal gratis en betalende gebruikers.

Met een gratis abonnement op Spotify kan alleen muziek gestreamd worden terwijl gebruikers met een betaald abonnement ook muziek kunnen downloaden. De gratis versie van Spotify wordt betaald door het aanbieden van reclames en het strippen van functionaliteit (waaronder de mogelijkheid tot het downloaden van muziek.

Nederland erg belangrijk voor Spotify

Nederland is naast een aantal Scandinavische landen erg belangrijk voor Spotify. Vooral het percentage smartphonegebruikers met Spotify op hun mobiele telefoon is in ons land erg hoog vergeleken met andere landen. Of dat ook resulteert in hoge omzetten in ons land voor Spotify is onbekend.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.