Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Apple komt met eigen muziek streaming dienst: iRadio

Apple fan-site 9to5mac vond in nieuwe software voor de iPad en iPhone verwijzingen naar een mogelijke muziek streaming service van Apple. Met deze nieuwe muziek streaming dienst zou Apple nu dan eindelijk de aanval inzetten op Pandora en Spotify. Deze twee bedrijven domineren de markt voor muziek streaming op iPhone en iPad vandaag de dag. Door ook in de lucratieve markt voor muziek streaming te stappen zou Apple haar winst de komende jaren nog verder kunnen verhogen.

Al geruime tijd zoemen er geruchten rond over de streaming dienst van Apple, die als naam ‘iRadio’ zou gaan krijgen. Midden vorig jaar doken de eerste verwijzingen naar een muziekdienst van Apple al op. Ook de gesprekken die Apple heeft gevoerd met een aantal grote muziekuitgevers lijken te wijzen op een nieuwe muziekdienst.

9to5Mac vond in de muziek-app van een gehackte iPad een aantal iconen die wijzen op de streaming muziek dienst iRadio. De iconen laten een radio zien waarbij het ene icoon daarnaast ook nog een ‘buy’ functionaliteit laat zien. Dit kan wijzen op een muziekdienst waarbij zowel gratis als betaald muziek gestreamd kan worden naar een mobiele apparaat van Apple.

Muziek streamen en downloaden met iRadio

Muziek streamen en downloaden met iRadio

Over de precieze datum waarop iRadio beschikbaar zal komen voor iPad en iPhone is nog weinig bekend. De geruchten spreken van een release ergens in het eerste kwartaal van 2013. Als dat klopt dan zal een aankondiging voor iRadio vrij snel moeten plaatsvinden.

Door het opzetten van een streaming muziekdienst zal Apple een nieuwe inkomstenbron aanboren voor de platenmaatschappijen. Die zien de inkomsten uit het muziek downloaden via iTunes namelijk teruglopen. Een streaming muziekdienst die compatible is met de bestverkopende smartphone en tablet van dit moment (iPhone en iPad) zou dan een goede aanvullende bron van inkomsten kunnen zijn.

bron: 9to5mac

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.