Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Apple Music heeft 15 miljoen gebruikers

Apple liet deze week weten dat haar muziekdienst Apple Music momenteel 15 miljoen actieve gebruikers heeft. Van deze 15 miljoen gebruikers maakt 60% gebruik van de mogelijkheid om gratis muziek te streamen binnen de proefperiode van 3 maanden. De rest van de gebruikers heeft een abonnement afgesloten bij Apple, zij betalen maandelijks 10 euro om muziek te luisteren op de iPhone en iPad.

Spotify, Deezer, Tidal en andere muziekdiensten hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken: ondanks het feit dat Apple Music standaard wordt geïnstalleerd op alle iPhones en iPads die nieuwere versies van iOS kunnen draaien maakt slechts 1% van die groep gebruik van Apple Music. En dat zal Apple toch enigszins tegenvallen. De exclusiviteit van Apple Music op iOS had een grotere fanbase op moeten leveren.

Spotify daarentegen is juist blij. Dat bedrijf vestigt maandelijkse nieuwe records: zowel het aantal gebruikers als het aantal gestreamde tracks is nog nooit zo hoog geweest. Ook Tidal en Deezer melden deze ontwikkeling. Misschien dat juist door de komst van Apple Music mensen zich meer bewust zijn geworden van de mogelijkheden rondom het streamen en downloaden van muziek via streamingdiensten.

 Apple Music voor Android

Apple heeft nog wel een troef in haar handen. Deze week verschenen de eerste schermafbeeldingen van Apple Music voor Android. Wellicht dat de app voor Android waarmee iedereen met een smartphone of tablet op basis van Android muziek kan streamen met Apple Music voor de nodige groei gaat zorgen.

Apple Music voor Android.

Apple Music voor Android.

Wanneer Apple de versie van haar streaming muziekdienst zal uitbrengen is nog onbekend. In eerste instantie maakt het bedrijf melding van een release aan het eind van dit jaar. De gelekte schermafbeeldingen waarin Apple Music al werkt op Android lijken dat gerucht te bevestigen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.