Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Apple Music kritisch ontvangen

Apple Music is de nieuwe muziekdienst van Apple. In diverse reviews wordt de dienst voor streaming muziek kritisch ontvangen:

 • De software op iOS is weinig gebruikersvriendelijk;
 • automatisch samengestelde afspeellijsten bevatten gedateerde muziek;
 • social media integratie is lastig te gebruiken.
Apple Music: onhandig streamen; oude muziek downloaden

Apple Music: onhandig streamen; oude muziek downloaden

Apple Music is inmiddels ruim een maand beschikbaar. De online muziekdienst van Apple valt echter niet bij iedereen in de smaak. Vandaag verscheen in de Volkskrant de zoveelste negatieve review over Apple Music. De conclusie van dat artikel: het goede aan Apple Music is dat er veel valt te verbeteren.

In de review vallen met name twee aspecten van Apple Music in negatieve zin op. Allereerst is de applicatie op iPhone en iPad om muziek te streamen erg ingewikkeld in het gebruik. Opties om muziek te zoeken, te luisteren of te downloaden zijn lastig bereikbaar. De vele pop-ups maken dat de applicatie gewoon erg onhandig en on-Apple is gemaakt.

Verder vallen ook de afspeellijsten met daarin gecureerde muziek, muziek die wordt samengesteld door mensen die veel affiniteit hebben met een bepaalde genre, erg tegen. Wat opvalt is dat het ‘Hotel California’ aandeeel van de muziek in deze afspeellijsten erg groot is. Veel oude muziek die vooral de smaak van de CEO van Apple, die al in de 50 is, weergeeft.

Verdere kritiek in de Apple Music review betreffen onder meer de gebrekkige mogelijkheden om leuke muziek te delen en de integratie van Apple Music in iTunes op de PC en Mac:

 • Leuke muziek downloaden en delen met je vrienden is lastig als het een hele afspeellijst betreft. Het delen van losse tracks is daarentegen weer erg gemakkelijk. De gebrekkige social media functies van Apple Music maken dat het ontdekken van leuke muziek lastig is.
 • iTunes is op Mac en PC al ingewikkeld genoeg zonder Apple Music. Met Apple Music wordt de brei aan mogelijkheden nog groter en het programma daarom lastiger in het gebruik.

De review van Apple Music die vandaag in de Volkskrant verscheen sluit af met de opmerking dat Apple Music nog veel moet verbeteren om een serieus alternatief voor Spotify te gaan worden. Blijft de vraag waarom Apple met haar enorme voorraad aan contant geld niet heeft gekozen voor een overname van Spotify overeind.

2 reacties aanApple Music kritisch ontvangen

 • Tim

  Er is inderdaad nog veel aan te verbeteren, maar een te hoog Hotel California-gehalte? Misschien moet je dan eens naar een andere afspeellijst luisteren, dan hoor je ook andere liedjes.

  • martijn

   ik ben het deels met je eens. Maar voor mensen die minder handig zijn met mobiele apparaten en streaming diensten is het handig als er vanzelf ook andere muziek beschikbaar is dan een heleboel oudere nummers en maar weinig nieuwe muziek.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.