Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gerucht: Apple neemtBeats Music over om eigen online muziek dienst te kunnen presenteren

Beats Electronics Muziek

Beats

Een definitieve bevestiging ontbreekt nog maar toch lijkt de overname van Beats by Dre (koptelefoons) en Beats Music (online muziek streaming) door Apple een kwestie van tijd.

Apple neemt Beats, dat werd opgericht door Jimmy Lovine en rapper Dr. Dre over voor een bedrag tussen de 3 en 4 miljard dollar, een enorm bedrag voor het bedrijf dat bekend is door haar koptelefoons. Waarschijnlijk is het Apple echter vooral te doen om de streaming muziek tak Beats Music.

Beats werd 8 jaar geleden opgericht door producer Jimmy Lovine en rapper Dr. Dre. Naast de populaire koptelefoons is Beats, met de online muziekdienst Beats Music, ook actief als concurrent van Spotify, Pandora en Deezer. Vooral deze online muziek dienst staat in de belangstelling van Apple. Zowel de techniek achter Beats Music als de contracten die Beats heeft met labels lijken erg waardevol voor Apple. Apple probeert al geruime tijd een eigen muziek streaming dienst speciaal voor mensen die muziek willen streamen op hun iPad en iPhone te lanceren.

Apple neemt Beats en Beats muziek streaming over

Beats by Dre wordt overgenomen door Apple

Deal is nog niet rond

Zoals gezegd is de deal nog niet rond en in theorie zou de hele deal zelfs niet door kunnen gaan. Zowel Apple als Beats willen nog niet reageren op de geruchten over een eventuele overname. Aan de andere kant lijkt vooral Beats Music wel oren te hebben naar een overname door Apple. Dr. Dre zou door de overname de eerste hip-hop artiest worden die miljardair is. En dat vierde de rapper afgelopen weekend al, getuige dit filmpje op Youtube.

Of we binnenkort in Nederland muziek kunnen downloaden en streamen via Beats Music blijft de vraag. Tot nu toe kunnen we in Nederland namelijk nog geen gebruik maken van Beats Music. De streaming muziekdienst werd afgelopen januari uitgerold in Amerika.

 

Update

Gisteren liet Apple officieel weten dat het bedrijf Beats zal overnemen voor een bedrag van 3 miljard euro. Volgens Tim Cook, CEO van Apple, is Beats een toevoeging aan het online muziek aanbod van Apple. Verder is het bedrijf van de iPad en iPhone blij met de goede naam van Beats koptelefoons.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.