Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Apple werkt aan techniek om legaal muziek te delen

Muziek downloaden op iPhone en iPad

Muziek downloaden op iPhone en iPad

Apple heeft deze week een nieuwe technologie gepatenteerd waarmee gebruikers van een iPhone of iPad legaal muziek kunnen delen. Andere mensen kunnen deze muziek downloaden waarbij ook de benodigde licentie wordt meegeleverd. Of Apple de techniek daadwerkelijk gaat gebruiken is niet bekend, veel grote bedrijven patenteren technieken om ervoor te zorgen dat andere bedrijven dat niet kunnen doen.

Het downloaden van muziek op iOS apparaten verloopt nu bijna altijd via iTunes. Ook mensen die gratis muziek downloaden gebruiken iTunes om hun muziek op iOS apparaten te plaatsen. Met de nieuwe technologie is het mogelijk om via een beveiligde verbinding video en muziek te downloaden van andere mensen waarbij de licentie wordt gedeeld of wordt overgedragen. Hoe de betaling voor deze muziek download gaat verlopen is nog onduidelijk.

Momenteel is het met Airdrop al mogelijk om muziek van andere mensen te downloaden. Dat is echter alleen mogelijk als de muziek geen kopieerbeveiliging heeft. Daardoor werkt dit alleen met muziek en filmbestanden waarop geen rechten berusten of op met muziek die mensen illegaal downloaden. Door het mogelijk om te maken om de licentie voor een film of muziekbestand over te dragen naar andere mensen hoopt Apple dat illegaal downloaden wordt ontmoedigd. Ook zal er minder bandbreedte worden verbruikt doordat mensen onderling muziek uitwisselen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.