Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Apple wilde alleen muziek op iPod via iTunes software

Apple heeft in het verleden actief alternatieven voor de iTunes software geweerd van de iPod. Het bedrijf deed dit naar eigen zeggen om de gebruikerservaring van mensen met een iPod muziekspeler te waarborgen. In de rechtszaal, waar dit verhaal boven tafel kwam, kan Apple streng gestraft worden voor haar handelingswijze. Een boete tot een bedrag van bijna 1 miljard dollar behoort tot de mogelijkheden.

Een voormalig Apple medewerker liet in de rechtszaal weten dat de werkwijze een heel ander doel had: Apple wilde door alleen iTunes te laten samenwerken met de iPod marktdominantie voor betaalde muziek downloads en de iPod. Alle software om muziek te downloaden en deze te synchroniseren met een iPod werd actief geweerd van de iPod. Onder de projectnaam ‘Candy’ werkte de voormalige Apple medewerker aan de ontwikkeling van manieren om ‘vreemde’ software voor de iPod niet te laten samenwerken met de muziekspeler.

Apple staat momenteel in de rechtszaal vanwege een zaak waarbij muziek downloads van iPods werden verwijderd. In de periode tussen 2006 en 2009 wilde Apple de prijs van iPod muziekspelers en de prijs van muziek downloads zo hoog mogelijk houden. Om dit voor elkaar te krijgen werd dus zelfs muziek van iPods verwijderd die via een andere weg dan via iTunes werd verkregen. Daarnaast werd er dus ook opgetreden tegen alternatieven voor iTunes.

Apple is gestopt

Inmiddels is Apple gestopt met het omstreden project. Wel blijft het moeilijk voor mensen die gratis muziek downloaden om deze zonder iTunes te synchroniseren met de iPod. Vooral de manier waarop iTunes muziekbestanden wegschrijft op het opslagsysteem van de iPod is erg ondoorzichtig.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.