Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

BEA Music wil meer maatregelen tegen illegaal downloaden muziek

De Vlaamse branchevereniging voor de muziekindustrie, BEA Music, vindt dat de Pirate Bay blokkade die ook in Belgie is doorgevoerd niet ver genoeg gaat in de strijd tegen muziek-piraterij. Volgens de BEA moeten aanvullende maatregelen genomen worden om het illegaal gratis downloaden van muziek tegen te gaan. 

De alsmaar dalende verkoop van zowel singles als albums heeft volgens de BEA een aantal oorzaken. Deels wordt de daling veroorzaakt doordat consumenten dezelfde muziek online kopen via download winkels. Ook het streamen van muziek via Spotify en Deezer is verantwoordelijk voor de daling van de fysieke verkopen. Door deze ontwikkelingen hebben veel platenzaken het, net zoals in Nederland, moeilijk.

Toch is BEA Music ook kritisch over het illegale aanbod van gratis muziek op bijvoorbeeld torrent-websites en nieuwsgroepen. Dit illegale aanbod leidt volgens de branchevereniging tot oneerlijke concurrentie. Weinig verrassend stelt BEA dan ook dat het illegaal gratis downloaden van muziek nog harder moet worden aangepakt.

Pirate Bay blokkade goede eerste stap

Het instellen van de blokkade tegen de Pirate Bay was een goede eerste stap aldus BEA Music. Door het blokkeren van de populaire torrent website is het voor veel mensen lastiger geworden om gratis muziek te downloaden van internet. Toch vindt de vereniging dat het nu tijd wordt voor efficiënte en snelle maatregelen om de oneerlijke concurrentie nog meer af te stoppen.

Welke maatregelen BEA Music voor ogen heeft wil de vereniging niet zeggen. Wel vindt de vereniging dat de blokkade van de Pirate Bay veel te lang op zich heeft laten wachten. Of BEA music het de mensen die muziek downloaden van internet echt lastig gaat maken moet afgewacht worden. Wel lijkt dat een lastige opgave te worden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.