Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Beats Electronic wil streaming muziekdienst opzetten onder naam ‘Daisy’

Daisy Streaming Muziek

Beats Logo

Beats Electronic, het bedrijf achter de Beats by Dre koptelefoons, is van plan om een streaming muziekdienst op te zetten. De dienst heeft als voorlopige naam ‘Daisy’ gekregen. Beats heeft inmiddels als 60 miljoen dollar aan investeringen bij elkaar weten te krijgen. Daarnaast zijn gesprekken gevoerd met Tim Cook, de CEO van Apple.

Als de plannen van Beats daadwerkelijk doorgang gaan vinden zal de dienst eind 2013 officieel van start gaan. De muziekdienst zal gaan opereren als een onafhankelijk deel van Beats. Hoe de Daisy muziekdienst er verder uit zal gaan zien is nog onbekend. Wel nam Beats vorig jaar al een bedrijf over dat de technologie voor een online muziek dienst in huis had.

De Nederlandse versie van Daisy zal in Nederland grote concurrentie ondervinden van Spotify en Deezer en ook in andere landen is de markt voor streaming muziek al redelijk verdeeld. Voordeel van Beats is wellicht het feit dat de eigenaar van Warner Music verantwoordelijk is voor een groot deel van het al bijeengebrachte kapitaal.

De gesprekken over een nieuwe muziekdienst werden gestart aan het eind van vorige maand. Toen spraken Jimmy Iovine en Tim Cook elkaar over een nieuwe muziekdienst. Volgens Reuters was ook een vertegenwoordiger van de iTunes muziekwinkel aanwezig bij het gesprek.

Opvallend aan de waarschijnlijke samenwerking tussen Apple en Beats is dat HTC grootaandeelhouder is van Beats Electronics. En dat bedrijf is juist een grote concurrent van Apple op smartphone gebied. Waarom HTC via Beats Electronics toenadering zoekt tot Apple is niet duidelijk.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.