Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Belangrijkste Britse bittorrent en muziek download-sites geblokkeerd

In heel Europa woedt een hevige strijd tussen file-sharing programma’s zoals Bittorrent en de entertainment-industrie. Ook websites waar mensen gratis muziek kunnen downloaden zijn zijdelings betrokken in hetzelfde gevecht. In Engeland heeft de muziek-industrie vandaag een grote slag geslagen.

De top 10 van Bittorrent-websites en websites waar gratis muziek gedownload kan worden zijn namelijk last van de rechter geblokkeerd. Vanaf vandaag zijn de zes grote Britse providers verplicht om deze blokkade van populaire download-sites te gaan doorvoeren.

Welke bittorrent en download sites?

In het vonnis van de Engelse rechter moeten de volgende websites in ieder geval geblokkeerd worden. Op de lijst met Bittorrent download sites ontbreekt de Pirate Bay, deze site is namelijk in Engeland al geblokkeerd. Ook populaire MP3-download sites die we hier in Nederland ook kennen moeten geblokkeerd worden.

Sites om torrent bestanden te vinden: 1337x, BitSnoop, ExtraTorrent, Monova, TorrentCrazy, TorrentDownloads, TorrentHound, Torrentreactor en Torrentz.

Sites om muziek te downloaden: Abmp3, BeeMP3, Bomb-MP3, FileCrop, FilesTube, MP3Juices, eMP3World, MP3Lemon, MP3Raid, MP3Skull, NewAlbumReleases Rapidlibrary.

De blokkade van deze websites, die allemaal in de top 10 staan qua bezoek van mensen die gratis downloaden van het internet, wordt vanaf vandaag uitgerold. Dit betekent dat het voor mensen in Engeland flink lastiger wordt om gratis muziek te downloaden.

PirateBrowser in opkomst

Ook in Engeland is de discussie over het nut van het blokkeren van websites die illegale downloads faciliteren volop gaande. Zelfs de belangrijkste vertegenwoordiger van de Britse muziek- en filmindustrie laat weten dat blokkeren het gratis downloaden nooit helemaal stopt.

De Pirate Browser

De Pirate Browser

Een van de alternatieven voor het toch bezoeken van bittorrent download-websites die geblokkeerd worden door een internetprovider is bijvoorbeeld het gebruik van proxy-websites. Ook de PirateBrowser, de browser die de Pirate Bay ontwikkelt en waarmee geblokkeerde sites automatisch via een proxy worden benaderd, is sterk in opkomst.

Sinds de eerste versie van die browser is deze al meer dan 1 miljoen keer gedownload. Daarnaast lijkt het erop dat met deze nieuwe grote anti-download actie de Pirate Browser nog een flinke groei zal gaan doormaken. Concluderend lijkt de strijd tussen mensen die gratis willen downloaden en de muziekindustrie die moeite heeft met het vinden van nieuwe manieren om geld te verdienen nog lang niet gestreden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.