Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Belgen downloaden meer muziek; Nederlands streamen meer

Belgen doen meer aan muziek downloaden; Nederlanders streamen liever hun favoriete tracks,

Belgen downloaden liever muziek; Nederlanders streamen hun favoriete tracks meer.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat Belgen gemiddeld meer muziek downloaden via downloadwinkels zoals iTunes. Nederlandse kopen beduidend minder muziek maar in ons land wordt juist weer veel meer gebruik gemaakt van streaming muziekdiensten.

Het onderzoek waaruit deze cijfers naar voren kwamen werd uitgevoerd in opdracht van de Europese commissie.Het doel van het onderzoek was het vinden van een antwoord op de vraag wat de invloed van Spotify is op de inkomsten van de Europese muziekindustrie. De cijfers werden verzameld in 2013 en in hoeverre deze nu nog gelden is dan ook onduidelijk.

Nederlanders streamen meer, Belgen downloaden liever

Opvallend is natuurlijk het feit dat Belgen veel meer muziek downloaden dan Nederlanders. In totaal kochten inwoners van Belgie per week meer dan 175.000 losse tracks. In Nederland bedroeg dat aantal 160.000 tracks per week. En dit terwijl België veel minder inwoners telt dan ons land.

Op het gebied van muziek streaming is de situatie precies andersom. De top 50 van populairste tracks in Nederland en Belgie werden in ons land ruim 7 miljoen keer beluisterd via Spotify gemeten over de periode van 1 week. In Belgie bedrag dat aantal ruim 1 miljoen keer.  Gemeten per inwoner betekent dit dat Nederlanders vier keer zoveel muziek streamen als Belgen.

Spotify zorgt voor minder muziek downloads

De conclusie van het onderzoek, dat dus in heel Europa werd uitgevoerd, is dat Spotify inderdaad zorgt voor een terugloop van het aantal mensen dat betaald en gratis muziek downloaden. Voor elke 137 keer dat een track wordt gestreamd wordt deze track een keer minder betaald gedownload. Voor elke 47 keer dat een track wordt gestreamt wordt deze een keer minder illegaal van internet gehaald.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.