Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Belgen downloaden steeds meer legaal muziek

Belgen downloaden steeds minder muziek.

Belgen downloaden steeds minder muziek.

Het aantal Vlamingen dat gratis muziek download uit illegale bron is het afgelopen jaar flink gedaald. In tegenstelling tot het aantal Vlamingen dat illegaal films en tv-series download daalde het aantal muziek downloaders naar 34%. Films en tv-series werden juist meer illegaal gedownload. Vergeleken met een jaar eerder downloaden nu 48% van de respondenten uit hetzelfde onderzoek illegaal films en tv-series.

Van alle respondenten uit het onderzoek van digimeter gaf 65% aan alleen muziek te downloaden uit legale bron. Daarbij valt te denken aan muziek downloads uit iTunes en andere online muziekwinkels. Niet duidelijk is of ook muziek streaming is meegenomen in het onderzoek naar de download-gewoontes van de Vlamingen.

Kopen of illegaal downloaden?

Het aantal mensen dat muziek download uit illegale bron maar dat ook regelmatig een legale download koopt blijft steken op 12% terwijl 22% van alle mensen die meededen aangaven alleen gratis muziek te downloaden. Vooral Bittorrent is in Belgie erg populair voor het gratis downloaden van nieuwe muziek.

Het downloaden van tv-series en films is in Belgie erg populair. Van alle Vlamingen die meededen aan de enquête, die zowel schriftelijk als via internet kon worden ingevuld, ga bijna de helft aan dat ze regelmatig gratis een film of serie downloaden via Bittorrent, Usenet of op een andere manier.

Verder bleek uit het onderzoek dat Belgen steeds meer internetten via tablets en smartphones. Deze trend is ook in Nederland zichtbaar. Het downloaden van muziek via tabets en smartphones loopt uit de pas: steeds meer mensen ontdekken het gemak van muziek streamen op mobiele apparaten.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.