Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Bittorrent downloads afgesloten op Groningse universiteit

Bewoners op de campus van de universiteit Groningen kunnen niet langer muziek downloaden via Bittorrent. Ook andere downloads via het populaire p2p protocol zijn niet langer mogelijk.

De reden achter de Bittorrent blokkade is een voorspelbare: de Universiteit ontvangt met grote regelmaat klachten over copyright schending via het netwerk van Stichting Brein. Daarnaast is het downloaden via Bittorrent niet het probleem aldus de Universiteit. Vooral het uploaden, dat illegaal is in Nederland, zorgt voor de schendingen van de rechten van artiesten en maatschappijen. De universiteit ontving vanwege het uploaden van met copyright beschermd materiaal zeer regelmatig klachten van Brein.

In het verleden sloot de universiteit de computer van degene die illegaal aan het downloaden of uploaden af. Omdat dat een flinke klus is besloot de universiteit nu tot een algehele bittorrent blokkade op haar netwerk. Helaas zal het effect van de blokkade op het downloaden via Bittorrent vrij minimaal zijn.

Veel studenten en andere gebruikers van de universiteitsnetwerken zullen nu overstappen op andere manieren van downloaden. Zo zal het downloaden met Spotnet groeien. Ook het downloaden van anonieme ftp-servers, waarvoor het netwerk zich vanwege de hoge upload snelheden goed leent, zal snel groeien. Althans dit is de verwachting.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.