Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Bittorrent test P2P technologie voor HD Video Streams

Bij de naam Bittorrent denken de meeste mensen waarschijnlijk aan het gratis muziek downloaden via dit populaire p2p protocol. Naast de naam van het protocol voor het downloaden van muziek via internet is Bittorrent ook een bedrijf dat zich richt op het verspreiden van muziek en filmbestanden via online kanalen. Een van de producten waar het bedrijf momenteel mee experimenteert is het Live Protocol waarmee goedkoop HD video streaming gefaciliteerd kan worden.

BitTorrent richt zich met het Live Protocol vooral op omroepen. Zij kunnen zich inschrijven voor het testen van het Live protocol. Bittorrent laat zelf weten dat het Live Protocol vooral geschikt is om tegen lage prijzen video in HD kwaliteit te streamen naar grote groepen gebruikers. De reden hiervoor is uiteraard dat mensen die p2p video kijken tegelijkertijd dezelfde video ook weer beschikbaar stellen. In tegenstelling het gratis muziek downloaden via Bittorrent is HD video kijken via het Live protocol volledig legaal.

Het Live Protocol werd al in 2011 geintroduceert door het Bittorrent bedrijf. De p2p technologie die gebruikt wordt om muziek te downloaden is in het Live protocol zo aangepast dat HD video gestreamd kan worden. De basis van het Live protocol is UDP, een ander netwerkprotocol dat ook gebruikt wordt in bijvoorbeeld ╬╝Torrent . Het live protocol integreert h.264 video en aac-audio voor video in hoge kwaliteit. Het afgelopen jaar konden al muziek video’s worden bekeken via Live. Nu is de inschrijving geopend voor aanbieders van HD-TV om experimenten te starten met HD video via p2p.

Over het uiteindelijk doel van de p2p techniek om HD video te streamen is niet duidelijk. Bittorrent liet in een reactie weten wel te werken aan software voor bijvoorbeeld smart-tv’s. Tot nu toe is slechts een fabrikant in zee gegaan met Bittorrent. Wanneer hier in Nederland televisies worden uitgerust met Bittorrent streaming HD video is niet bekend.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.