Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Bittorrent wijzigt naam mogelijk naar Gyre

Het bedrijf Bittorrent overweegt om haar naam te wijzigen naar Gyre. Althans, dat is de conclusie die de torrent website Torrentfreak trekt naar aanleiding van een aantal aanwijzingen in een recent build van µTorrent. µTorrent is een populair Bittorrent downloadprogramma voor het gratis downloaden van muziek dat ontwikkeld wordt door Bittorrent.

Bittorrent wordt hernoemd naar Gyre?

Bittorrent wordt Gyre?

In een van de laatste Alpha builds van µTorrent versie 3.3 stond de naam Gyre in het copyright gedeelte van het About-venster. Het bedrijf zelf liet in een reactie weten dat de naamswijziging berust op een programmeerfout. En dat laatste leek te kloppen toen in latere releases van µTorrent de naam Gyre weer verdwenen was in hetzelfde scherm.

Toch lijken de geruchten te kloppen. De naam Gyre is namelijk geregistreerd door de CEO van Bittorrent. Ook verwijst het adres naar het pand van Bittorrent in San Franciso. Ook andere aanwijzingen duiden op een snelle naamswijziging. Zo wordt de naam Gyre veelvuldig gebruikt in de broncode van een aantal Bittorrent projecten. Verder staat de naam ook een aantal keren genoemd in een nieuwe versie van de Share tool van Bittorrent.

De reden voor de naamswijziging lijkt ingegeven door commerciële belangen. Bittorrent is namelijk naast de naam van het bedrijf een populair p2p protocol voor het gratis muziek downloaden. Doordat het p2p protocol en het bedrijf dezelfde naam hebben zou de naamswijziging voor minder verwarring moeten zorgen. Ook kan het zo zijn dat Bittorrent binnenkort verkocht gaat worden: de nieuwe eigenaar wil dan waarschijnlijk liever een unieke naam dan een gelijknamig p2p protocol voor het gratis downloaden van muziek.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.