Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Blokkeren van download-websites weerhoudt mensen niet van gratis downloaden

In Engeland worden steeds meer torrent en usenet websites geblokkeerd in de strijd tegen mensen die gratis tv-series, films en muziek downloaden. Uit nieuw, nog ongepubliceerd onderzoek, blijkt dat het blokkeren van download-websites niet werkt in het terugdringen van piraterij. Het verkeer naar torrent en usenet download websites loopt terug maar andere websites om gratis muziek te downloaden groeien sterk.

Uit het onderzoek blijkt dat het blokkeren van torrent websites in Engeland een sterke daling van het bezoek aan deze websites oplevert. Dat is natuurlijk logisch: mensen kunnen dankzij een blokkade download-websites niet meer rechtstreeks bezoeken. Het aantal mensen dat via een proxy of VPN verbinding maakt met websites om gratis muziek te downloaden is lastig te meten: proxy en VPN sites leidden mensen anoniem door naar download-websites.

Op zoek naar alternatieven

Of het blokkeren van download-websites meer geld oplevert voor de film- en muziekindustrie blijft de grote vraag. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen die download-websites niet meer kunnen bezoeken via alternatieven alsnog proberen om gratis films, tv-series en muziek te downloaden. Vooral de link-websites waar mensen via een link online kunnen kijken of luisteren naar gratis muziek zijn erg populair. Zo nam het bezoek aan bepaalde link-websites enorm toe nadat de Pirate Bay en Torrentz. eu werden geblokkeerd in Engeland.

In Nederland is het blokkeren van download-websites dankzij een uitspraak van een hoge rechter momenteel uit de gratie. Toch lijkt het gezien de druk van de muziek en film-industrie vrij voor de hand liggend dat in de nabije toekomst websites voor het gratis downloaden van muziek en films weer geblokkeerd gaan worden. En dit ondanks onderzoek waaruit dus blijkt dat het blokkeren van download-websites geen extra omzet oplevert voor de entertainment-industrie.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.