Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Bonustrack van Muse alleen voor betalende gebruikers Spotify

De cover van het nieuwe album van Muse, dat wel gratis te luisteren is met Spotify.

De cover van het nieuwe album van Muse, dat wel gratis te luisteren is met Spotify.

De kritiek die Spotify ontvangt vanwege het gratis aanbieden van muziek streaming lijkt het bedrijf toch te raken. Het bedrijf is namelijk tests aan het uitvoeren waarbij bepaalde tracks alleen voor betalende gebruikers beschikbaar zijn. Het eerste nummer dat alleen voor beluisterd kan worden door mensen met een Spotify Premium abonnement is ‘The Globalist’, een bonustrack bij het nieuwe album van Muse.

Mensen met een account om gratis muziek te streamen met Spotify zien deze track wel in bepaalde playlists voorbij komen. De titel is echter grijs gemaakt waardoor gebruikers deze track niet kunnen luisteren. Verder staat er achter de titel van de track ‘Premium Only’.

Spotify ontkent overigens dat betalende gebruikers vanaf nu vaker meer muziek kunnen streamen en downloaden. De actie rondom de bonustrack van Muse is volgens Spotify opgezet in samenwerking met platenmaatschappij Sony. De betaalde bonustrack zou mensen moeten stimuleren om het nieuwe album van Muse te luisteren of te downloaden.

Gratis muziek streamen met Spotify, hoe lang nog?

Ondanks de ontkenning van Spotify lijkt een wijziging in het beleid van Spotify rondom gratis streaming wel aanstaande. Steeds meer artiesten verwijderen hun muziek van Spotify omdat ze vinden dat ze niet genoeg betaald krijgen voor het gratis streamen van hun muziek.

Ook platenlabels zijn het niet eens met het beleid van Spotify. Ook zij zijn van mening dat het gratis aanbieden van muziek streams leidt tot lagere inkomsten uit betaalde streaming. Ook het aantal mensen die betaald muziek downloaden zou onder druk staan door gratis streaming.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.