Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Brein laat maandelijks 200.000 downloads uit Google verwijderen

Internetters die regelmatig Google gebruiken om te zoeken naar gratis muziek downloads is het misschien al eens opgevallen: het aantal links naar zowel websites als mp3 bestanden neemt snel af. Dat komt omdat Google steeds meer websites uit haar index verwijdert waar je gratis muziek kunt downloaden. Daarnaast worden ook steeds meer links naar losse mp3 bestanden verwijderd.

Alleen in Nederland al werden er de afgelopen maand 200.00 verzoeken ingediend bij het zoekbedrijf. Achter deze verzoeken zat in Nederland in alle gevallen stichting Brein. Die organisatie is in een hevig gevecht verwikkeld met mensen die gratis muziek downloaden. In de week van 23 september 2012 diende Brein slechts 3500 verzoeken tot verwijdering van links naar illegale downloads in bij Google. In dezelfde week van dit jaar waren dit er maar liefst 58.000.

Niet alleen Nederland

Ook in andere landen is deze trend zichtbaar. Wereldwijd werd Google verzocht tot het verwijderen van ruim 21 miljoen links naar illegale downloads. Dat zijn zowel links naar film-bestanden als mp3 bestanden. Daarnaast werd ook het verwijderen van links naar illegale software meegeteld. Het merendeel van de verzoeken betrof echter links naar gratis muziek downloads. Vooral de Britse copyrightwaakhond BPI was met 5,8 miljoen aanvragen erg productief.

Of Google aan alle verzoeken gehoor geeft is niet duidelijk. Het bedrijf is niet verplicht om aangevraagde links automatisch te verwijderen. Google geeft zelf geen gegevens vrij over het al dan niet online laten staan van links naar illegale downloads. Wel is duidelijk dat Google het druk heeft met het verwerken van alle aanvragen. Dat neemt namelijk maandelijks sterkt toe. Dit is goed in te zien in onderstaande tabel.

Het aantal gratis muziek downloads dat uit de index van Google wordt verwijderd

Het aantal gratis muziek downloads dat uit de index van Google wordt verwijderd

Zippyshare

De website van wie verreweg de meeste URL’s werden aangevraagd is Zippyshare. Google verwijderde ruim 1 miljoen links naar de Zippyshare website die erg populair is om mp3 bestanden uit te wisselen.

Andere website die veel illegale content aanbieden en die ook door Google uit haar index verwijderd worden zijn Filestube en BeeMP3. Ook die sites zijn gespecialiseerd in het uitwisselen van muziekbestanden via internet.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.