Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Brein werkt aan systeem om mensen die muziek verspreiden op te sporen

Stichting Brein werkt momenteel aan een nieuw wapen in de strijd tegen mensen die op grote schaal gratis muziek downloaden en deze downloads verder verspreiden. Met een geautomatiseerd systeem wil Brein gaan bijhouden hoe veel bepaalde mensen meewerken aan het uploaden van muziek en films.

Het systeem lijkt zich vooral te richten op mensen die muziek downloaden en verder verspreiden via Bittorrent. Ook mensen die films streamen met Popcorn Time lijken zich zorgen te moeten gaan maken. Van de belofte om particulieren die gratis downloaden met rust te laten lijkt steeds minder over te blijven.

In een verklaring rondom het nieuwe systeem laat Brein weten vooral grootschalige uploaders van muziek en filmbestanden te willen aanpakken. Hiervoor gaat Brein het verkeer via p2p netwerken op basis van Bittorrent monitoren. Op basis van de hoeveelheid uitgewisselde bestanden per ip-adres hoopt het bedrijf een beeld te krijgen van mate van inbreuk op auteursrechten.

Om met de ip-adressen echt iets te kunnen moet Brein bij de providers zijn. Deze moeten de n.a.w. gegevens bij een ip-adres overhandigen. Om dit voor elkaar te krijgen zal een rechterlijke machtiging nodig zijn. Verder heeft Brein toestemming van het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) nodig.

In de verklaring liet Brein weten geen grote problemen te verwachten rondom het in handen krijgen van n.a.w. gegevens. Volgens Brein heeft het CBP al laten weten mee te willen werken aan het opsporen van mensen die op grote schaal gratis muziek downloaden en uploaden.

Bron: NOS.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.