Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Brein wil meer ‘illegale’ download links uit Google laten verwijderen

Google is een prima hulpmiddel om op internet gratis muziek te downloaden. Met de zoekmachine kun je eenvoudig zoeken naar muziek bestanden op internet. Het legale muziek aanbod dat je via Google kunt downloaden is enorm, ook illegale downloads vind je echter terug met Google. En dat laatste is uiteraard een doorn in het oog van copyright waakhond Brein.

Stichting Brein is nu van plan om het aantal links in de index van Google die verwijzen naar illegale film en muziek downloads fors te verminderen. Momenteel dient de auteursrechtenorganisatie dagelijks al 10.000 verzoeken in tot het verwijderen van de links naar illegale downloads. De stichting is echter van plan om dagelijks 40.000 links naar illegaal materiaal te laten verwijderen.

Een en ander valt op te maken uit de woorden van Tim Kuik. Hij is de voorzitter van Brein en liet in een interview aan nu.nl weten dat medewerkers van Brein nu al 10.000 links naar Google doorsturen die verwijzen naar illegale film- en muziekbestanden. Deze links worden vervolgens automatisch verwijderd uit de online zoekresultaten van Google. De zoekgigant heeft momenteel een limiet van 10.000 meldingen per dag voor het verwijderen van links uit zoekresultaten. Tim Kuik liet weten dat Google zijn stichting de mogelijkheid wil geven om dagelijks 40.000 links automatisch te laten verwijderen.

Een woordvoeder van Google liet echter weten dat een verhoging van het aantal te verwijderen links niet zomaar verhoogd kan worden. De systemen van de zoekmachine zouden instabiel kunnen worden door grote aantallen linkaanvragen. Daarnaast liet Google weten dat het verwijderen van links naar illegale downloads, maar ook links naar p2p websites en mp3 bestanden, niet de beste oplossing is tegen illegaal muziek downloaden. Het verwijderen van links is volgens een deel van de oplossing.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.