Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Brein zoekt toevlucht bij betalingsproviders

Stichting Brein heeft een nieuwe manier ontdekt om toegang te krijgen tot naam-adres-woonplaats gegevens van mensen die illegale downloads via websites faciliteren. De stichting, die in opdracht van het ministerie van justitie, de softwarebedrijven en de platen- en filmmaatschappijen in Nederland optreedt tegen illegaal downloaden, zoekt simpelweg contact met de betalingsprovider die op de website waar de illegale downloads worden aangeboden wordt gebruikt.

Een voorbeeld: op bepaalde websites kunnen tegen betaling NZB bestanden voor Usenet downloads worden gevonden. Deze websites rekenen vaak een kleine vergoeding voor elk NZB bestand dat je download. Deze vergoeding wordt gebruikt om bijvoorbeeld de software waarmee de NZB bestanden worden geindexeerd te verbeteren maar ook steken veel aanbieders van illegale NZB bestanden het geld in eigen zak. Moeten ze natuurlijk helemaal zelf weten.

Brein zoekt vervolgens contact met de betalingsproviders die de betalingen voor de illegale NZB downloads verwerken. Dit kan Paypal zijn maar ook Mollie of iDeal zijn bekende betalingsproviders. Om problemen met Brein te voorkomen geven deze organisaties de NAW gegevens van de rekeninghouder die het geld ontvangt voor de illegale NZB downloads. Met deze gegevens gaat Brein aan de slag om uiteindelijk via een rechtszaak de website via de officiele houder te laten sluiten.

Brein is zelf heel trots op deze nieuwe manier van vervolging. Jammer dat niemand wil delen in het succes. De betalingsproviders geven aan niet met naam in het persbericht op de Brein website te willen komen. Ook is het natuurlijk afwachten hoe aanbieders van illegale download websites omgaan met deze nieuwe strategie van Brein. Wellicht is er in Rusland of China een betalingsprovider te vinden die minder makkelijk NAW gegevens afstaat.

Kwalijk is dat Brein echt voor de Kill gaat. De websitehouders die na een waarschuwing van hun betalingsprovider de site off-line haalden kregen toch een brief van Brein op de mat. De stichting wil namelijk dat de website houder verantwoordelijkheid draagt voor de schade die deze heeft aangericht. Verantwoordelijkheid betekent voor Brein dat er flink cash op tafel moet komen voor eventueel geleden schade.

1 reactie opBrein zoekt toevlucht bij betalingsproviders

  • Art

    Je kunt ook anoniem betalen op internet.
    Dan koop je een prepaid kaart in de supermarkt, gewoon met anonieme cash. Vervolgens kun je met voor dat bedrag spenderen op internet, middels een unieke code die op de prepaid kaart staat. Ik geloof dat Mollie dat ook ondersteunt.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.