Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Britse muziekindustrie wil meer geld van Youtube en andere streamingdiensten

De BPI is van mening dat streaming muziek en muziek downloads via Youtube en andere streamingdiensten veel meer geld in het laatje van de muziekindustrie zouden moeten brengen. Over 2015 bleef het aandeel van deze diensten steken op 4% van de totale omzet van de muziekindustrie van Engeland. En dat terwijl het aandeel van deze diensten in luisterminuten meer dan 20% bedraagt.

De BPI vindt dat artiesten meer geld moeten krijgen voor het laten streamen en downloaden van hun muziek.

De BPI vindt dat artiesten meer geld moeten krijgen voor het laten streamen en downloaden van hun muziek.

Spotify, Deezer, Apple Music en Youtube droegen het heel vorige jaar ruim 24 miljoen pond af aan de muziekindustrie. Dit bedrag toont, volgens de Britse organisatie voor de muziekindustrie, aan dat het systeem fundamentele fouten bevat. Zelfs de verkoop van lp’s bracht het afgelopen jaar meer op zo argumenteert de BPI. Een groeiende vraag zou automatisch moeten leiden tot groeiende inkomsten, maar dat is dus niet geval.

Een woordvoerder van de BPI meent dat zowel de Europese Unie als de Britse overheid aan het werk moeten met een systeem waarin de opbrengsten weer eerlijk verdeeld gaan worden. Ook zouden Youtube en andere online diensten voor het downloaden en streamen van muziek gewoon moeten betalen voor het aanbieden van muziek via hun platformen. Tot slot zou Youtue af moeten van haar immuniteit als het aankomt op het betalen van boetes voor het aanbieden van illegale muziek.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.