Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Britten kunnen geen muziek meer downloaden via Demonoid en Isohunt

Door een beslissing van een hoge Britse rechter kunnen mensen die in Engeland wonen niet langer muziek downloaden via de Demonoid en Isohunt websites. Deze sites zijn door de uitspraak toegevoegd aan een lijst met websites die gratis downloaden aanmoedigen of faciliteren. Download-websites op deze lijst worden geblokkeerd en zijn door Britten dus niet te gebruiken om te zoeken naar torrents of nzb-bestanden voor gratis downloads.

Naast Demonoid en Isohunt staan ook sites als de Pirate Bay en Kickass Torrents op de lijst. Het blokkeren van download-websites is in Engeland namelijk erg makkelijk: door een eerdere gewonnen rechtszaak van copyright-organisaties tegen download-websites zijn providers in Engeland verplicht om uitbreidingen van de lijst met blokkades gelijk door te voeren. Providers kunnen ook niet meer protesteren tegen de blokkade van websites net zomin als mensen die gratis muziek willen downloaden dat kunnen. De toevoeging van Demonoid en Isohunt aan de lijst gebeurde mede dankzij een aanvraag van de MPA, een organisatie voor filmbedrijven.

Blokkades ineffectief

Het blokkeren van websites waarmee internetters gratis muziek downloaden is Engeland aan de orde van de dag. Al sinds 2012 is het bezoeken van de Pirate Bay via een Engelse provider onmogelijk en ook andere populaire download-sites zijn al lange tijd geblokkeerd in Engeland. Natuurlijk kunnen Britten via proxy’s, VPN verbindingen en via buitenlandse ip-adressen gewoon torrents downloaden, toch hopen Engelse copyright-organisaties dat door de blokkade mensen afgeschrikt worden.

De blokkade van de Pirate Bay in ons eigen Nederland bleek juist ineffectief. Hier werd de Pirate Bay tijdens de periode dat de site geblokkeerd werd juist populairder: veel mensen werden door alle media aandacht voor de blokkade verleid tot het starten van illegale downloads via torrent-bestanden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.