Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

CD verkoop keldert; muziek en downloaden en streamen groeit

NU.nl meldt dat de omzet in de markt voor fysieke geluidsdragers het afgelopen kwartaal met 37% is afgenomen vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Ook in de markt voor games voor spelcomputers was een sterke daling te zien. De totale verkopen van fysieke entertainment dragers zijn daardoor 14% lager dan een jaar geleden.

De afname van het aantal verkochte cd’s, lp’s en dvd’s is vooral te wijten aan de groeiende populairiteit van het streamen van muziek. Zowel Spotify (nog steeds gratis bij KPN) als Deezer (4 miljoen betalende klanten), de twee bekendste streaming muziekdiensten, groeiden het afgelopen jaar erg hard. Ook nieuwe spelers als Google met All Access zorgen voor het steeds minder populair worden van de ouderwetse muziek-cd.

Ook het (gratis) downloaden van muziek via diverse internetwinkels voor online muziek dragen al jarenlang bij aan het afnemen van cd-verkoop. Wel blijkt uit onderzoek dat het betaald downloaden van muziek in Nederland een voorlopig plafond bereikt heeft. Ook dat is te wijten aan het streamen van muziek in Nederland.

Populaire albums

De meest populaire albums die in de vorm van een cd verkocht werden waren in het derde kwartaal afkomstig van 538 met haar Hitzone album. Ook het album ‘Holland Zingt Hazes’ was erg populair onder de mensen die een muziek-cd kochten.

De plus in de Nederlandse muziekmarkt over het hele jaar 2013 kan in zijn geheel worden bijgeschreven op het konto van Spotify, Deezer en andere online muziekdiensten. Ook de afname van het betaald en gratis downloaden van muziek wordt veroorzaakt door het grote succes van genoemde diensten.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.