Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Comissie in EP stemt voor omstreden filtering tijdens uploaden

Een commissie binnen het Europarlement heeft vandaag ingestemd met een omstreden bepaling binnen wetgeving ter bescherming van het auteursrecht. De bepaling stelt dat internetplatforms al tijdens het uploaden van muziek, data-, of filmbestanden moeten filteren op inhoud.

Als op basis van deze filtering blijkt dat er auteursrechten worden geschonden met de upload dan moet er vervolgens automatisch een blokkade ingesteld worden. De gebruiker die het bestand upload kan zijn bestand vervolgens niet meer downloaden via het platform dat hij gebruikt.

De bepaling is op zijn minst gezegd omstreden. Veel internet-experts zijn van mening dat een dergelijke filtering een bedreiging vormt voor het open karakter van het internet. Daarnaast werkt de bepaling censuur en inperking van de vrijheid van meningsuiting in de hand.

Gelukkig is de bepaling nog niet opgenomen in wetten die de verspreiding van met auteursrecht beschermd materiaal regelen. In de loop van dit jaar kan er nog anders gestemd worden door het Europarlement. Ook lijkt het aannemelijk dat er nog onderhandeld gaat worden over de daadwerkelijke wettekst.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.