Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Copyrightorganisaties probeerden om BBC iPlayer uit Google te halen

Google haalt BBC pagina's met gratis muziek uit haar resultatenpagina's.

BBC logo

Google wordt door veel copyrightorganisaties beschuldigd van het op grote schaal mogelijk maken van het gratis downloaden van muziek en video. De zoekmachine heeft daarom al jaren een erg strenge procedure voor het verwijderen van pagina’s uit de resultatenpagina’s.

Copyrightorganisaties maken hier erg vaak mis- dan wel gebruik van: afgelopen week werden zelfs geprobeerd om BBC pagina’s uit Google te krijgen. Google honoreerde het verzoek tot verwijdering niet maar maakt het doen van verwijderingsverzoeken niet moeilijker.

Het beleid van Google is erop gericht om eigenaren van beeld- en geluidsmateriaal eenvoudig de mogelijkheid te geven tot het offline halen van pagina’s waarop hun muziek illegaal wordt aangeboden. In de afgelopen jaren werden op deze manier al ontzettend veel torrentwebsites offline gehaald.

Nu steeds meer torrentwebsites en websites waar je via andere wegen gratis muziek kunt downloaden, denk aan Usenet, offline gaan komen ook andere websites in beeld. Onder andere Google’s eigen videodienst Youtube wordt op grote schaal aangemeld op de pagina van Google voor het melden van copyrightinbreuk.

Afgelopen week bleek dat het systeem van Google wel erg laagdrempelig is. Een copyrightorganisatie besloot om de online mediaspelers van de BBC te kwalificeren als zijnde bronnen voor het illegaal streamen van muziek en andere multimediale content.

Daarnaast werden meer dan 140 pagina’s binnen de websites van de BBC aangemeld voor verwijdering uit de resultatenpagina’s van Google. Google’s geautomatiseerde systeem besloot om de pagina’s niet te verwijderen. Toch blijkt opnieuw hoe kwetsbaar het systeem is en censuur op internet dichterbij is dan je wellicht zou denken.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.