Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Dataverkeer via Bittorrent downloads groeit in Europa

Uit een groot onderzoek Amerikaans onderzoek blijkt dat het aandeel van mensen die via internet games, films en muziek downloaden via Bittorrent het afgelopen kwartaal weer is gestegen. 18% Van het dataverkeer tijdens piekuren wordt verbruikt door applicaties die downloaden via Bittorrent. Het aandeel van Bittorrent-uploads, door mensen die muziek en films verspreiden via p2p protocol, ligt zelfs op bijna 50%.

Andere grootverbruikerin Nederland is Youtube, ruim 24% van het downstream dataverkeer is afkomstig van de populaire videodienst. Verder is ook het ouderwets surfen op internet nog goed voor bijna 14% van al het dataverkeer in Nederland. De laatste grootverbruiker van data is social netwerk site Facebook.

Amerika

De situatie in Amerika is vergelijkbaar met die in Nederland. Vooral de hoeveelheid dataverkeer die voorkomt uit mensen die uploaden naar het bittorrent protocol is daar ook erg groot. Het downloaden van muziek en films via Bittorrent lijkt in Amerika minder populair te worden. Ongeveer 7% van al het downloadverkeer is afkomstig van mensen die gratis downloaden via Bittorrent.

De lijst met de grootste dataverbruikers van Amerika wordt aangevoerd door Netflix. Een derde van al het downstream dataverkeer is afkomstig van de on-demand videotheek. Ook Youtube is verantwoordelijk voor ruim 20% van al het download-verkeer. Verder staan in de top 10 van grootverbruikers onder andere iTunes en Amazon Video. In de grafiek hieronder is te zien hoe de situatie er in Amerika momenteel uitziet.

Het aandeel van Bittorrent verkeer in de hoeveel data die in Amerika dagelijks wordt verbruikt.

Het aandeel van Bittorrent verkeer in de hoeveel data die in Amerika dagelijks wordt verbruikt.

Opvallend in de cijfers voor Amerika is dat de hoeveelheid data via Bittorrent downloads aan het dalen is. Sinds de eerste metingen van de verschillende aandelen van bandbreedte verbruikende applicaties is dat nog nooit gebeurd. Het lijkt er dan ook op dat films, games en muziek downloaden via Bittorrent minder populair wordt.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.