Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

De populairste manieren om gratis muziek te downloaden of luisteren

De beste manieren om gratis muziek te downloaden

Muziek luisteren

Het jaar 2012 was een absoluut recordjaar voor de #1 website over (gratis) muziek downloaden en online gratis muziek luisteren. Zowel qua bezoekers als qua pageviews zal het lastig worden om in 2013 verder te groeien.

Om de eerste werkdag van het jaar goed te beginnen in ieder geval een leuk artikel. Je vindt namelijk vandaag op gratismuziekdownload.nl een lijst met de populairste handleidingen op deze website die specifiek gaan over gratis muziek downloaden en online muziek luisteren.

De lijst

Om te beginnen hierbij allereest de lijst met beste en populairste manieren om gratis muziek te downloaden. Uiteraard wel de opmerking dat alleen het legaal downloaden van muziek via deze wegen wordt gepromoot.

Toelichting

Youtube
Verreweg de meest populaire handleiding is de handleiding voor het gebruik van Youtube als bron voor mp3 downloads. Het downloaden van Youtube is wel een stuk lastiger geworden sinds Google, eigenaar van Youtube, een stop heeft gezet op websites waarmee je liedjes in mp3 formaat kunt downloaden van de populaire muziek en video website. Toch is deze hoge plek gerechtvaardigd: veel artiesten brengen hun nieuwe album ook deels uit via Youtube. Daardoor kun je met Youtube eenvoudig nieuwe muziek luisteren.

Bittorrent
Op de tweede plek van de beste en populairste manieren van muziek downloaden staat de handleiding over Bittorrent. Dit p2p protocol voor het delen van bestanden wordt door veel mensen en artiesten gebruikt om volledige albums en losse liedjes als download aan te bieden. Helaas is het aanbod van illegale muziek op het Bittorrent netwerk erg groot. Daarnaast is muziek downloaden via Bittorrent technisch lastig en is het muziek streamen via Youtube of speciale software veel handiger.

Spotnet

Spotify is een makkelijke en goede manier om gratis muziek te luisteren online

Spotify blijft populair

Spotify is op deze lijst nummer 3. Logisch, deze online muziek streaming dienst voor zowel losse liedjes als hele albums is erg populair. Vooral het enorme aanbod, de hoge gebruikersvriendelijkheid en het feit dat je Spotify ook gratis kunt gebruiken om online muziek te luisteren maakt van Spotify een van de beste streaming services in Nederland. Wil je meer informatie over Spotify, lees dan onze handleiding.

Napster
Ook Napster blijft een populaire naam als het aankomt op gratis muziek downloaden. Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat Napster tegenwoordig geen muziek downloads meer aanbiedt maar dat het bedrijf in plaats daarvan vooral bezig is met online muziek streaming. De service van Napster is in Nederland via een omweggetje te gebruiken. De redactie van gratismuziekdownload.nl wijt de hoge positie van Napster in deze lijst vooral aan de populariteit die deze download-software in het vorige decennium genoot.

1 reactie opDe populairste manieren om gratis muziek te downloaden of luisteren

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.