Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Downloaden van Usenet voortaan via Amerikaanse aanbieders

Stichting Brein heeft afgelopen donderdag een grote stap gezet in het om zeep helpen van alle Usenet providers die vanuit Nederland muziek en films aanbieden via het nieuwsgroepen platform. De rechter heeft Brein namelijk in het gelijk gesteld in de zaak die de copyright waakhond had aangespannen tegen NSE (News Service Europa). Deze Usenet provider moet binnen een maand alle illegale downloads, in de vorm van binaries, van haar servers verwijderen. Brein schat zelf in dat dat meer dan 80% is van alle binaries die het bedrijf heeft opgeslagen.

Volgens de rechtbank in Amsterdam faciliteert NSE doelbewust het downloaden van gratis muziek en films via illegale binaries. Deze doelbewuste en massale inbreuk op het verbod om illegale muziek en films te verspreiden maakt deze straf noodzakelijk. Gaat NSE niet aan de slag met het verwijderen van de illegale content dan volgt een strafsom van 50.000 euro per dag. NSE kan eenvoudig de illegale content verwijderen, alle illegale downloads staan namelijk op een zogenaamde Spoolserver. Tekstberichten hoeven niet verwijderd.

Verweer NSE

NSE heeft zelf aangegeven dat het de binaries slechts korte tijd aanbiedt. Andere nieuwsgroepen providers zorgen daarna voor de verdere verspreiding. De rechter vond dit geen goed argument: NSE bewaart alle binaries 400 dagen. Volgens de rechter gaan deze 400 dagen veel verder dan wat de rechtgever bedoelde met het ter beschikking stellen van fysieke faciliteiten voor het doorgeven van content.

Ook de Notice and Takedown procedure die NSE sinds vorig jaar hanteert is niet afdoende, zo oordeelde de rechter. Door de hoge mate waarin nieuwe films en muziek worden geplaatst en de grote hoeveelheid van gratis films en muziek op Usenet maken deze procedure vrijwel nutteloos. Voordat een rechthebbende zich ervan bewust is dat zijn muziek of films worden aangeboden op Usenet is deze al ontelbare malen verspreid en gedownload.

Brein is uitermate tevreden met de uitspraak. Maar de NSE laat het er niet bij zitten. Zij blijven vasthouden aan het standpunt dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de uploads van gebruikers. Daarnaast werden in andere landen Usenet providers vrijgesteld van vervolging. Zij konden volgens de rechtbank aldaar niet verantwoordelijk gehouden worden voor het gratis muziek downloaden van Usenet.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.