Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Downloaden via Bittorrent websites alleen met waarschuwings-pop-up

Internet-gebruikers die illegaal muziek downloaden via een website met torrent-bestanden of een willekeurige andere website met illegale downloads moet via een pop-up gewaarschuwd worden. In deze pop-up zouden downloaders gewezen moeten worden op het feit dat ze illegaal bezig zijn. Films, tv-series of muziek downloaden uit illegale bronnen is namelijk illegaal in Nederlands sinds ons land een downloadverbod kent. 

Torrent-websites moeten pop-up tonen met waarschuwing.

Torrent-websites moeten pop-up tonen met waarschuwing.

Het idee om mensen die illegaal downloaden op deze manier te wijzen op de nieuwe wet is afkomstig uit de koker van de PVDA en de VDD. Beide partijen hebben samen momenteel een meerderheid in de tweede kamer waardoor een wetsvoorstel snel ingediend kan worden.

Over de technische uitvoering van een waarschuwingspop-up bestaan nog veel vraagtekens. Voor nu laten de zowel de PVDA als de VVD weten dat de pop-up er moet komen om zo illegaal downloaden tegen te gaan. Verder zou er naast een waarschuwing ook melding gemaakt moeten worden van legale alternatieven voor gratis downloads. In Nederland lijken vooral Netflix en Spotify populair als alternatief voor gratis tv-serie en films downloads.

Hoe moet het?

De praktische invoering van een pop-up  lijkt lastig: torrent-websites zullen vrijwillig geen pop-ups gaan toevoegen aan hun site. Ook lijken providers weinig happig op het meesturen van een pop-up naar een gebruiker op het moment dat deze een torrent-site bezoekt. Daarnaast is er juridisch geen enkel vergelijkbaar geval bekend waardoor het ‘injecteren’ van pop-ups niet zomaar ingevoerd kan worden. Ook zou deze pop-up als een provider deze toevoegd getoond worden bij film, tv-series of muziek downloads die volledig legaal worden aangeboden.

Ook de pop-up-blockers die veel mensen gebruiken lijken een probleem: iedereen met een beetje kennis over software en browsers installeert een pop-up blocker die pop-ups blokkeert. Ook de pop-ups met waarschuwingen over illegale downloads worden dan geblokkeerd. Als antwoord op deze technische vragen laat de Tweede Kamer weten dat het vooral om voorlichting gaat: mensen die onwetend een website bezoeken voor gratis muziek downloads weten dan dat er ook legale alternatieven tot hun beschikking staan.

bron: NOS

1 reactie opDownloaden via Bittorrent websites alleen met waarschuwings-pop-up

  • Knap waardeloos dat de overheid in NEderland steeds meer doet om onze vrijheid van informatievergaing te reguleren. Downloaden is niet illegaal en het aanbod op torrent-websites aan muziek downloads is zeker niet allemaal illegaal.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.