Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Downloadpartij haalt zetels in Duitse deelraad

Goed nieuws voor downloaders die in de Duitse stad Berlijn wonen. In die stad heeft de piratenpartij namelijk 15 zetels behaald in het parlement van de deelstaat waar die stad onder valt. De piratenpartij, die opkomt voor de belangen van mensen die graag downloaden, haalde bijna 9 procent van de stemmen.

Deze uitslag is nog voorlopig, de definitieve uitslag moet nog vastgesteld worden. Wel is zeker dat de download partij ruim boven de kiesdrempel van 5% zit. Deze uitslag betekent hoe dan ook de definitieve doorbraak van deze partij in Duitsland. Een knappe prestatie die vijf jaar na de oprichting van de download partij werd behaald.

De punten waar de download partij mee scoort in Duitsland zijn vergelijkbaar met de punten waarop andere Europese pro-download partijen mee proberen te scoren. Zo staat de partij voor het onbeperkt, onbestraft en gratis downloaden van internet. Ook het toepassen van censuur op internet is een punt waar de piraten partij mee heeft weten te scoren.

In tegenstelling tot de Duitse partij heeft de Nederlande pro-download partij nog geen vaste voet aan de grond weten te zetten. Vorig jaar deed de partij wel mee aan de verkiezingen maar haalde slechts 0,11% van alle stemmen. Dat is veel te weinig voor ook maar 1 zetel in de tweede kamer.

Nu de Duitse partij zo’n groot succes heeft weten te halen is de volgende vraag of de Piratenpartij haar punten kan waarmaken. Tot nu toe hebben alle conventionele politieke partijen zich verre gehouden van de pro-download punten van de Piratenpartij.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.