Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Downloadsite Megaupload uit de lucht gehaald

downloaden-megauploadHet zal niemand ontgaan zijn, de grote download-website Megaupload.com is door de FBI uit de lucht gehaald. Volgens de FBI maakte site het illegaal downloaden van muziek, films en games. Ook deed de download website niets met meldingen die men ontving rondom de verwijdering van illegale downloads. Volgens de entertainment industrie verdienden de ontwikkelaars en eigenaren van megaupload ruim 125miljoen dollar met hun filesharing dienst. De entertainment industrie claimt daarnaast dat Megaupload, met 155 medewerkers in dienst, voor ruim 500 miljoen dollar aan schade heeft veroorzaakt.

Schokkende getallen, dat is zeker, maar als je de cijfers omdraait valt er heel wat te zeggen voor de manier waarop Megaupload muziek en films ter download aanbod. Had de muziek en entertainment industrie namelijk zelf een vergelijkbare dienst opgezet, die betaald downloaden van films en muziek mogelijk maakt, had men zelf die 125 miljoen dollar winst gemaakt. En dat lijkt me een bedrag waar je heel wat artiesten, producers, systeembeheerders en programmeurs van kunt betalen.

Een andere vraag rijst natuurlijk ook. Waarom willen mensen wel betalen voor een eenvoudige filesharing dienst die simpelweg films en muziek ter download aanbiedt, terwijl het kopen van een dvd’tje of muziek-cd blijkbaar teveel werk is? De entertainment industrie lijkt niet te willen snappen dat de consument van vandaag de dag geen zin heeft om de winkel een dvd’tje te willen kopen. Hetzelfde geldt voor muziek en games, waarom nog ingewikkelde processen opzetten en in stand houden als blijkt dat de eindgebruiker voor gemakkelijk gaat. Betaald, betaalbaar en gemakkelijk downloaden dus, met zo nu en dan een gratis download voor materiaal dat iedereen gebruikt, wil zien of wil horen.

Wat vind jij? Zou de muziek- en filmindustrie moeten werken aan een nieuw businessmodel? Of is het oprollen, uit de lucht halen en vervolgen van mensen die downloads aanbieden op internet een betere manier?

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.