Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Downloadverbod in aantocht; gratis muziek downloaden toch illegaal?

Nederland is een van de weinige landen waar het gratis downloaden van muziek, films en tv-series legaal is. In plaats daarvan kent ons land een thuiskopieheffing, een toeslag op opslagmedia om schendingen van het auteursrecht te compenseren.

Een Europese rechter buigt zich momenteel over deze thuiskopieheffing. Als blijkt dat deze heffing niet genoeg oplevert voor artiesten en media-bedrijven dan zou een verbod op het gratis downloaden van muziek toch ingevoerd moeten worden.

Legaal muziek luisteren op internet? Kies voor muziek streaming.

Wel een downloadverbod, dan geen thuiskopieheffing

Volgens de staatssecretaris van Justitie, Fred Teeven, zal een downloadverbod in Nederland sowieso leiden tot de afschaffing van de thuiskopieheffing. Daarnaast liet hij ook weten dat het kabinet een verbod op het gratis downloaden van muziek serieus overweegt.

“Vooral als het Europees Hof van Justitie oordeelt dat de thuiskopieheffing inderdaad niet genoeg oplevert voor artiesten en bedrijven komt een downloadverbod een stap dichterbij” aldus Teeven. “Als een Europese rechter oordeelt dat het systeem van thuiskopieheffingen niet werkt word ik gedwongen om te kijken naar alternatieven, een verbod op gratis downloaden zou zo’n alternatief kunnen zijn”.

Een downloadverbod is al een groot aantal keren ter sprake geweest. Steeds bleek echter dat een meerderheid in de tweede kamer tegen een verbod op downloaden bleek. Wat een uitspraak van het Europees Hof tegen de huidige thuiskopieheffing betekent voor de tegenstand van de tweede kamer is onbekend.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.