Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Downloadverbod van de baan, thuiskopieheffing blijft

Het veelbesproken downloadverbod is uiteindelijk toch van de baan. Dat blijkt uit een schrijven van de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer. In ruil voor het annuleren van het downloadverbod zal de thuiskopieheffing blijven bestaan. Goed nieuws voor mensen die veelvuldig muziek downloaden van het internet, toch dreigt Europa roet in het eten te gooien: zij verplichten wellicht tot het downloadverbod.

Uit de brief die de staatssecretaris naar de Tweede Kamer stuurde blijkt dat het kabinet geen wetsvoorstel zal indienen met daarin een voorstel tot het beperken van de zogenaamde thuiskopie-uitzondering. Het inperken van die thuiskopie-uitzondering zou betekenen dat particulieren strafbaar worden als ze van het internet muziek downloaden. Momenteel is het namelijk legaal om onder die thuiskopie-uitzondering film en muziek te downloaden.

Vorig jaar leken de plannen van de VVD nog gewoon door te gaan. Regeringspartij PvdA leek toen nog voorstander te zijn van het downloadverbod. PvdA kamerlid Recourt zei toen namelijk: Wij zeggen niet: voer een verbod op het downloaden in, maar we sluiten datzelfde verbod niet uit.

Naar aanleiding van de opmerking van Recourt beloofde de staatssecretaris toen om opnieuw te kijken naar de mogelijkheden voor het invoeren van een download-verbod. De PvdA liet daarna in december weten toch af te zien van hun steun. Een verbod op het downloaden van muziek en film bleek toen opeens onbespreekbaar. Samen met D66 diende de PvdA dan ook een motie in om de invoering van het downloadverbod te voorkomen. Die motie kreeg in de Tweede Kamer de steun van de meerderheid.

Uiteraard liet Tim Kuik, voorman van de Stichting Brein, weten niet blij te zijn met het annuleren van het downloadverbod. Daarnaast liet hij wel weten dat het Europese Hof van Justitie zich momenteel buigt over de vraag of de download-praktijken in Nederland niet in strijd zijn met het Europees Recht. Daarnaast zal Brein door blijven gaan met het bestrijden van websites en andere bronnen waarop illegale muziek downloads worden aangeboden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.