Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

€12 miljoen schade door illegale muziek downloads

In 2014 bedroegen de gemiste inkomsten door het illegaal downloaden van losse tracks en volledige albums net geen 12 miljoen euro. Dit blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door een speciaal bureau van de Europese Unie.

In een uitgebreid rapport schrijft het Bureau voor Intellectueel Eigendom dat in Nederland en België tussen de 5% en 7% van de totale omzet van de muziekindustrie verloren gaat door muziekpiraterij. In absolute bedragen betekent dit een schade van 7,9 miljoen euro in Nederland en 3,8 miljoen euro voor België.

In heel Europa wordt de schade geschat op 5% van de gehele omzet van de muziekindustrie. Een derde van die schade ontstaat doordat minder fysieke geluidsdragers worden verkocht terwijl twee derde van de schade wordt geleden door gemiste inkomsten uit betaalde muziek downloads en muziek streaming.

Het Europese land dat in absolute bedragen het meeste verlies lijdt is Engeland. De muziekindustrie in dat land miste over 2014 bijna 50 miljoen euro, bijna 6% van de totale omzet. Spanje is het land dat in relatief opzicht het meeste geld misloopt. Daar wordt 8% minder omzet gehaald doordat veel mensen gratis muziek downloaden.

Over de hele Europese Unie gemeten vertaalt het verlies zich in 829 minder banane. Als ook andere effecten van het illegaal downloaden van muziek en films worden meegenomen gaat het om ruim 2000 banen en ruim 300 miljoen euro aan gemiste inkomsten.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.