Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Eis: UPC Ierland moet mensen die gratis muziek downloaden afsluiten van internet

UPC moet mensen die gratis muziek downloaden afsluiten.

UPC moet mensen die gratis muziek downloaden afsluiten.

Een langlopende rechtszaak in Ierland tussen de muziek-industrie en internetprovider UPC lijkt tot een onverwacht einde te komen: de platenmaatschappijen eisen na een jarenlange strijd tegen de provider en gebruikers die gratis downloaden van internet dat UPC deze groep mensen afsluit van het internet. 

UPC kwam in het vizier van Sony, Warner en Universal toen een andere Ierse provider op last van de rechter nieuwe vergaande anti-piraterij maatregelen moest doorvoeren. De muzieklabels en Eircom (de betreffende provider) kwamen overeen dat Eircom na drie keer waarschuwen mensen mocht afsluiten van het internet als zij bleven doorgaan met het gratis downloaden van muziek.

Ook UPC

Toen Eircom op last van de rechter begon met het afsluiten van mensen die gratis downloaden zagen de labels hun kans schoon om de tweede provider van Ierland (UPC) ook dezelfde werkwijze te laten hanteren. UPC zelf was daar niet happig op en ging in hoger beroep. Dat beroep won UPC in 2010 en tot 2012 hoefde de provider geen downloaders af te sluiten.

In 2012 besloot de muziek industrie een nieuws kans te wagen en deze keer leek de rechter mee te gaan in de eis. UPC moest mensen na drie keer waarschuwen ook afsluiten van het internet als zij bleven doorgaan met het gratis downloaden van muziek. UPC leek akkoord met deze maatregel alleen het invoeren was problematisch.

De provider zag geen problemen in het doorgeven van de gegevens van mensen die veelvuldig gratis downloaden maar vond het opzetten van een heel systeem veel te duur: UPC liet weten dat dat namelijk niet hun probleem was. Het lijkt er nu op dat UPC inderdaad overgaat tot het afsluiten van mensen die doorgaan met het gratis downloaden van muziek na drie waarschuwingen.

Maatregel erg effectief

De muziekindustrie is erg te spreken over de maatregel. Volgens cijfers gaat slechts 0,02% van de mensen die gewaarschuwd worden door met het gratis downloaden van muziek en films. Verder is er in Ierland nog niemand afgesloten van het internet na waarschuwingen voor illegaal downloaden. UPC Ierland maakt, net zoals UPC Nederland, deel uit van Liberty Global. Dit jaar zal UPC Nederland verder gaan onder de naam Ziggo. Of hier ook een soortgelijke maatregel van kracht gaat worden is uiteraard onbekend.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.