Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Frans tijdschrift krijgt boete voor artikel over tips hoe gratis te downloaden

Een Franse rechter heeft een tijdschrift beboet vanwege het publiceren van een artikel met daarin tips en trucs over het gratis downloaden van met copyright beschermd materiaal. Volgens een wet in Frankrijk is het aanzetten tot het gratis downloaden van muziek en films namelijk ook strafbaar.

Het tijdschrift, Téléchargement (Frans voor ‘downloaden’), moet 10.000 euro betalen. Een bedrag dat gelijkstaat aan de winst uit 6000 verkochte tijdschriften. De straf valt laag uit in vergelijking tot de maximale straffen die staan op het uitlokken van illegaal downloaden. Daarop kunnen namelijk straffen staan tot 300.000 euro of zelfs 3 jaar gevangenisstraf.

Bittorrent, Usenet en Google

Téléchargement publiceerde op de voorkant van het tijdschrift een grote foto van een doodskop vergezeld van teksten die stimuleerde tot het illegaal downloaden van muziek en films. In het tijdschrift zelf werden diverse bittorrent programma’s besproken. Ook publiceerde het tijdschrift handleidingen over het gebruik van Bittorrent.

 

De cover van het magazine waarin illegaal downloaden werd gepromoot.

De cover van het magazine waarin illegaal downloaden werd gepromoot.

Daarnaast werden ook andere manieren van downloaden besproken. Zo werden er pagina’s besteed aan het downloaden via nieuwsgroepen met software zoals SABnzbD en Newsleecher. Tenslotte publiceerde het magazine ook manieren om met speciale commando’s Google te kunnen gebruiken om muziek te downloaden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.