Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Franse overheid: Gratis muziek downloaden leidt niet meer tot afsluiten internet

Gratis muziek downloaden leidt in Frankrijk niet langer tot afsluiting van je internetverbinding

Gratis muziek downloaden leidt in Frankrijk niet langer tot afsluiting van je internetverbinding

Franse internetters hoeven zich geen zorgen meer te maken over een afgesloten internetverbinding vanwege het gratis downloaden van muziek. De Franse overheid heeft namelijk besloten dat herhaaldelijk illegaal downloaden niet langer mag leiden tot het afsluiten van een internet verbinding. Wel blijft de mogelijkheid tot het uitvaardigen van forse boetes aan mensen die gratis downloaden gewoon staan. Gratis muziek downloaden kan leiden tot een boete van maximaal 1500 euro.

Deze wijziging in het beleid van de Franse overheid is per decreet bekendgemaakt. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat we aanpassing per direct ingaat. In de praktijk betekent dit dat illegaal downloaden niet meer zal leiden tot het afsluiten van een internet verbinding. De oorspronkelijk wet verplichtte providers ertoe om mensen die twee keer gewaarschuwd waren voor het gratis en illegaal downloaden van muziek, films en software af te sluiten van het internet. Sinds 2009 is het slechts een maal voor gekomen dat een particulier werd afgesloten van internet.

Een gedeelte van de wet die het illegaal downloaden moet ontmoedigen is blijven staan. Zo blijft het mogelijk om illegaal downloaden te bestraffen met geldboetes tot 1500 euro. De Franse providers moeten klantengegevens doorgeven aan een speciale instantie die bij herhaaldelijke overtredingen boetes uitvaardigt. Niet duidelijk is of alleen de gegevens van overtreders moeten worden overhandigd of dat alle klantgegevens in handen van deze instantie komen.

Een speciale commissie adviseerde de overheid om de wet aan te passen. Naast het afschaffen van de afsluit-maatregel voor illegale downloaders adviseerde de commissie ook om een thuiskopieheffing in te stellen. Ook zouden de boetes voor illegaal en gratis downloaden omlaag moeten. Met beide maatregelen is de Franse overheid nog niet begonnen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.