Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gerucht: Apple Music neemt streaming muziekdienst Tidal over

Tidal logo

Tidal

Dit weekend bracht analist Gene Munster het gerucht naar buiten dat Apple Music van plan is om concurrent Tidal over te nemen. Mocht het gerucht berusten op de waarheid dan zal Jay-Z, als oprichter van Tidal, een fors bedrag mogen bijschrijven. Apple Music zal naar verluidt rond de 500 miljoen dollar betalen voor de muziekdienst.

Een eventuele overname maakt Jay-Z dus rijk maar zal Apple Music nog meer opleveren. Vanwege de goede contacten in de muziekwereld heeft Tidal met veel artiesten exclusieve overeenkomsten. Omdat exclusieve content goed past bij de plannen van Apple Music hoopt het bedrijf te kunnen profiteren van deze overeenkomsten.

Hoe profiteert Apple Music?

Apple Music zal hoofdzakelijk op twee manieren profiteren van de overnamen van Tidal. Allereerst zal het bedrijf de beschikking krijgen over de rechten op alle muziek die Tidal momenteel mag streamen. De muziek van een aantal artiesten, waaronder Jay-Z, wordt momenteel alleen op Tidal aangeboden. Door een overname zal Apple Music ook deze muziek mogen aanbieden en hierdoor een voordeel verkrijgen ten opzichte van de concurrentie (Spotify en Deezer).

Verder zal Apple Music kunnen profiteren van het goede netwerk met de muziekindustrie. Het bedrijf zal ongetwijfeld goede overeenkomsten en samenwerking met labels en platenmaatschappijen bedingen mochten het komen tot een definitieve overname van Tidal.

Naast deze twee voordelen op het gebied van muziekaanbod zal ook de groep betalende klanten bijdragen aan een nog sterkere groei van Apple Music. Tidal is, zeker in Amerika, een relatief grote speler op het gebied van streaming muziek. Vooral op het gebied van lossless streaming, muziek streamen in hoge kwaliteit, is Tidal een grote aanbieder.

 

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.