Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gerucht: Twitter wilde ook Spotify of Pandora overnemen

Gerucht: Twitter wilde Spotify overnemen

Gerucht: Twitter wilde Spotify overnemen

Enige tijd geleden werd bekend dat Twitter vergevorderde plannen had om de streaming muziekdienst SoundCloud wilde overnemen. De overname van die online muziek dienst, waar gebruikers ook gratis muziek kunnen downloaden, vond geen doorgang omdat Twitter twijfelde aan de winstgevendheid van SoundCloud.

Deze week maakte de Financial Times bekend dat Twitter naast SoundCloud ook heeft overwogen om de streaming muziekdiensten Spotify of Pandora over te nemen. In het geval van de SoundCloud overname heeft Twitter gesprekken gevoerd, rondom de eventuele overname van Spotify of Pandora zijn deze gesprekken nooit gevoerd.

De plannen voor het overnemen van Spotify of Pandora waren dus minder serieus. Daarnaast is het maar zeer de vraag of Twitter voldoende kapitaal in huis had om een van beide muziekdiensten, beide groot in het streamen en downloaden van muziek, daadwerkelijk in te lijven.

Grootste overname van Twitter ooit

De waarde van de streaming muziek dienst Pandora wordt momenteel geschat op vijf miljard dollar. Het Zweedse online muziek bedrijf Spotify is rond de vier miljard waard. Had Twitter inderdaad een van beide online muziek bedrijven overgenomen dan zou dat de grootste overname van Twitter ooit zijn geweest.

De plannen van Twitter om in de online muziek te stappen zijn niet nieuw. Enige tijd geleden trok het bedrijf de stekker uit haar eigen muziek-dienst vanwege onvoldoende succes. Toch lijkt het bedrijf van plan om haar sociale netwerk uit te breiden met een muziekdienst waar gebruikers al dan niet gratis muziek kunnen streamen en muziek kunnen downloaden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.