Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Google en kleine labels ruziën over Youtube muziekdienst

De geruchten over een streaming muziekdienst van Youtube doen al lange tijd de ronde. Inmiddels lijkt de Spotify-concurrent van Youtube echt vorm te krijgen. Een van de problemen die Youtube nog moet oplossen voor haar eigen online muziekdienst live kan gaan betreft de licentieovereenkomst met een grote groep onafhankelijke labels.

Youtube Muziek Streamen - Eigen muziekdienst later dit jaar

Muziek streamen met Youtube online muziek dienst.

Deze week werd bekend dat Youtube en een aantal kleinere en onafhankelijke platenlabels een conflict hebben over de licentieovereenkomst voor de nieuwe online muziek dienst. Vooral de vergoeding die Youtube gaat betalen aan artiesten en bands die onder contract staan bij deze kleinere label staat ter discussie. Youtube wil namelijk veel minder betalen voor het streamen van minder bekende muziek dan dan de kleine labels eisen.

Het conflict liep deze week bijna uit de hand: Youtube dreigde alle muziekvideo’s van de onafhankelijke labels te blokkeren tenzij de labels akkoord zouden gaan met het voorstel van Youtube. Vooral de veel lagere vergoeding die Youtube zou gaan betalen voor het (gratis) aanbieden van muziek was een heet hangijzer. Via concurrerende diensten als Spotify en Deezer verdienen de onafhankelijke labels veel meer. Toch bleek een oplossing op handen: Youtube haalde geen muziek-video’s offline en de onafhankelijke labels zwakten hun eisen af.

Youtube muziek streaming

De nieuwe muziekdienst van Youtube is een aanvulling op de Youtube website. Daar wordt de volledige top 10 van populairste video’s gevormd door muziek-video’s. Om dat succes verder te vergroten besloot Youtube eigenaar Google om een eigen muziekdienst te ontwikkelen als concurrent van Deezer en vooral Spotify. De nieuwe dienst zou vorig jaar al geïntroduceerd worden en ook was er sprake van een release begin dit jaar.

Tot op heden is er nog veel onbekend over de Youtube muziekdienst. Wel lijkt de prijs vast te staan: voor het streamen van muziek betaal je via de Youtube muziekdienst tussen de 5 en 10 dollar per maand. Voor dat bedrag kunnen gebruikers onbeperkt muziek streamen en downloaden op smartphones, tablets en op computers. Daarnaast worden bij het goedkopere abonnement advertenties aangeboden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.