Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Google koopt Songza; integreert muziek dienst in Google Play Music

Google neemt online muziek dienst Songza over.

Goed nieuws voor de gebruikers van de Google Play Music muziekdienst. Google maakte namelijk vandaag bekend dat het Songza heeft overgenomen. De unieke functionaliteit van deze online muziek dienst zal op termijn worden geïntegreerd met Google Play Music. 

Songza is vooral een bijzonder muziek dienst omdat het bedrijf playlists samenstelt op basis van bijvoorbeeld het weer of een locatie. Deze playlists worden vervolgens aangeboden aan gebruikers die voldoen aan de relevantie van deze playlists. Je kunt met Songza dus muziek streamen die past bij jouw locatie, weertype of tijd van de dag.

Google is van plan om Songza te integreren in Google Play Music. Hoe dat er precies gaat uitzien is nog niet bekend. Naast deze integratie van de beide streaming muziek diensten is Google ook van plan om de werknemers van Songza nieuwe taken te geven binnen de ontwikkeling van Youtube, Play Music en andere projecten op muziek gebied van Google.

Songza blijft muziek streamen

Songza zal voorlopig gewoon muziek blijven streamen. Google kan niet zeggen of dat ook zo zal blijven. De mogelijkheid dat Songza op termijn verdwijnt worden opengehouden. Het lijkt echter aannemelijk dat Google zal wachten met het sluiten van Songza tot het moment dat alle functies zijn ingebouwd in Google Play Music.

Google neemt online muziek streaming dienst Songza over.

Google neemt online muziek streaming dienst Songza over.

De overnameprijs die Google voor Songza heeft betaald is niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk ligt dat bedrag ergens tussen de 20 en 40 miljoen dollar. Songza heeft ruim 5 miljoen klanten, vooral in Amerika is muziek streamen via Songza erg populair. Met de overname van Songza door Google komt de handige functionaliteit waarbij afspeellijsten worden afgestemd op weer, locatie of gemoedstoestand ook beschikbaar in andere landen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.