Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Google Music verhoogt limiet naar 50.000 mp3 bestanden

Google Play Music is de online opslagdienst voor mp3 bestanden van Google.

Google Play Music is de online opslagdienst voor mp3 bestanden van Google.

Gebruikers van Google Music kunnen vanaf deze week 50.000 mp3 bestanden online opslaan. Google verruimde deze week de limiet naar 50.000 bestanden: voorheen konden gebruikers gratis 20.000 liedjes opslaan en downloaden/streamen vanuit de muziekdienst van het zoekbedrijf.

Google liet in een verklaring weten de limiet te verhogen zodat mensen nog meer muziek kunnen opslaan in de cloud. Om muziek online op te slaan kan de webinterface van Google Music gebruikt worden. Ook het downloaden en luisteren van de muziek die online is opgeslagen verloopt via deze webinterface. Verder biedt Google apps om muiek te luisteren via iOS en Android smartphones en tablets.

Het uploaden en downloaden van muziek naar Google Music is gratis voor iedereen met een Google account. Ook het downloaden van muziek en het luisteren of streamen van zelf online geplaatste muziek is gratis. Het downloaden en luisteren van muziek is overigens alleen mogelijk voor de gebruiker die deze online heeft geplaatst.

Gratis muziek downloaden; muziek streaming kost geld

Google biedt naast de Music dienst ook All Access. Wil je muziek streamen omdat niet alle muziek die je wil luisteren in jouw eigen collectie staat? Dan is een All Access abonnement erg handig. Zo kun je muziek streamen uit de collectie van Google en deze streams aanvullen met muziek downloads uit je eigen muziekcollectie.

Gebruikers kunnen nu 50.000 mp3 bestanden opslaan en downloaden via Google Music.

Gebruikers kunnen nu 50.000 mp3 bestanden opslaan en downloaden via Google Music.

Google Music slaat trouwens niet al jouw muziek op. Op basis van de bestanden die een gebruiker upload wordt een vergelijking gemaakt met eerder online geplaatste bestanden. Blijkt dat een track al online staat dan verwijdert Google jouw upload en toont in plaats daarvan het al eerder online geplaatste bestand in de bibliotheek van een gebruiker. Door deze manier van werken kan Google eenvoudig de limiet verhogen naar 50.000 mp3 bestanden.

Verder is de enige limiet die Google hanteert een maximale bestandsgrootte van 300MB. Hiervoor geldt de bestandsgrootte na het converteren van een muziekbestand naar het mp3 formaat. Dat formaat is namelijk het enige dat Google in de cloud opslaat. De maximale bitrate van muziek uploads in Google Music is wel hoog: 320Kbps.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.